UFC

Julianna Pena nastavlja rafalnu paljbu po Amandi Nunes nakon što se Brazilka umirovila: ‘Ona je za mene mrtva!‘

Julianna Pena

 SCREENSHOT (YOUTUBE, THE MMA HOUR)
Ne može prežaliti što neće biti trilogije

Julianna Pena spremna je staviti Amandu Nunes u "retrovizor". U subotu je Nunes uspješno zadržala svoj UFC naslov prvakinje u bantam kategoriji dominantnom pobjedom jednoglasnom odlukom sudaca nad Irene Aldanom u glavnoj borbi UFC-a 289. Odmah nakon pobjede, Nunes se povukla iz MMA-a i umirovila se na vrhu kao neprikosnovena prvakinja u dvije divizije. Većina boraca slavila je odlazak Nunes i njenu jedinstvenu karijeru, ali Pena nije bila jedna od njih.

"Postojao je dio mene koji je stvarno želio jurišati u kavez. Toliko ljudi su mi rekli: ‘Da, uspjet ćemo, bacit ćemo te preko vrata!‘ Tada je moj trener rekao: ‘Nemoj to raditi. Budi otmjena i nemoj to činiti.‘ Zato sam joj onda dopustila njen trenutak, ali bilo mi je stvarno teško jer je toliko puta moj poriv bio da odem, ‘Sada je vrijeme, idi.‘ Nažalost, ništa od toga."

Pena i Nunes dijele žestoko rivalstvo koje seže sve do UFC-a 200. Godinama se Pena prozivala s Nunes, a kada je konačno uspjela, "Venezuelanska lisica" je potvrdila svoje brojne izjave, pobijedivši Nunes na UFC-u 269 u jednom od najvećih preokreta u povijesti MMA-a. Njih su se dvije revanširale na UFC-u 277, a Nunes je pobijedila dominantnom odlukom sudaca, pa se očekivalo da će završiti svoju trilogiju na UFC-u 289, sve dok ozljeda rebra nije natjerala Penu da se povuče. Umjesto toga, Aldana je uskočila - i sada Pena nikada neće dobiti priliku osvetiti se za vlastiti gubitak, što ljuti bivšu prvakinju.

"Govorim ti od početka: htjela se povući, cijelo je vrijeme bila jednom nogom izvan vrata. Čak je i sama rekla da se namjeravala povući nakon što me je tapkala, ali nije jer je zaključila da sam predobar i da ne želi da imam pojas. Ozbiljno, ona ima problem sa mnom", rekla je te nastavila:

“Na kraju dana, Amanda nije željela svađu. Sve vrijeme dok je UFC pokušavao tražiti od nje da ugovorimo trilogiju, ona to nije htjela napraviti, i to su mi jasno dali do znanja. Rekli su: ‘Ona se ne želi boriti s tobom.‘ Zato je trebalo toliko vremena da se rezervira trilogija, a kad sam ja ispao zbog ozljede, rekla je da joj je ‘manje teško‘. Njoj je manje teško jer zna što je u opasnosti. Duguje mom partneru za trening taj bonus za pobjedu jer da sam se pojavila 10. lipnja (šesti mjesec), nema šanse da bi pobijedila i da ne bi dobila taj novac, točka. Ona je za mene mrtva", zaključila je.

Linker
27. travanj 2024 03:52