UFC

Junior dos Santos i Alexander Volkov predvode UFC priredbu u Moskvi

Junior dos Santos
UFC je potvrdio glavnu borbu nadolazećeg eventa u Moskvi. Teškaški obračun Juniora dos Santosa i Alexandera Volkova predvodit će 9. studenog UFC on ESPN+ 21 priredbu (UFC Fight Night 163) u CSKA Areni.

Dos Santos (21-6) u ovaj meč ulazi na krilima poraza od Francisa Ngannoua koji ga je u srpnju završio tehničkim nokautom u prvoj rundi na priredbi u Minneapolisu. Prije toga, "Cigano" je bio na dobrom putu da osigura novu borbu za naslov upisavši tri uzastopne pobjede protiv Derricka Lewisa, Taija Tuivase i Blagoya Ivanova.

Bivši prvak u ovom je trenutku rangiran kao treći izazivač teške kategorije, a trenutno se također natječe u brazilskoj verziji popularne emisije Ples sa zvijezdama gdje je impresionirao u svom prvom nastupu kao plesač.

Volkov (30-7) se u akciju vraća prvi put u 2019. godini nakon što mu je u travnju propala borba protiv Alistaira Overeema. Rus je u posljednjem nastupu na UFC-u 229 pretrpio težak nokaut od Derricka Lewisa i to pri samom kraju meča u kojem je uvjerljivo vodio na sudačkim karticama.

Porazom je prekinuo niz od šest pobjeda od čega je četiri ostvario u Octagonu porazivši imena poput Stefana Struvea i bivšeg prvaka Fabricia Werduma. Na službenoj UFC rang ljestvici Volkov trenutno stoji kao šesti najbolji teškaš u diviziji.

S obzirom da se priredba održava u Rusiji, na popisu borbi će se osim Volkova naći još mnogo domaćih boraca. Zasad su tako najavljeni nastupi Magomeda Ankalaeva, Shamila Gamzatova i Gadzhimurada Antiguolva. U Moskvi bi svoj UFC debi trebao odraditi i Abubakar Nurmagomedov, rođak aktualnog prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova koji je sudjelovao u tučnjavi s Conorom McGregorom na UFC-u 229 u listopadu prošle godine.

Linker
19. travanj 2024 10:56