UFC

Junior dos Santos napokon ugovorio svoj idući nastup: Bivši UFC-ov teškaš čeka ga na Eagle FC eventu

Junior dos Santos

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Brazilac je potpisao ugovor s promocijom Khabiba Nurmagomedova

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Junior dos Santos (21-9-0), vraća se u akciju. Brazilac je posljednjih desetak godina bio jedan od najatraktivnijih teškaša na svijetu, no proživljavao je težak period kroz posljednja četiri meča.

Naime, JDS je upisao četiri uzastopna poraza u UFC-u, a sva četiri doživio je nokautom. Ngannou, Blaydes, Rozenstruik i Gane redom su rušili bivšeg prvaka i promocija ga je otpustila. Dos Santos u 2021. godini nije niti jednom nastupio te je bio u potrazi za novim poslodavcem. Brazilac se nadao borbi protiv Fedora Emelianenka na priredbi koja se prošle godine održala u Moskvi. Međutim, brojna imena nadala su se tom meču, a priliku je na koncu dobio Timothy Johnson kojeg je Fedor nokautirao u prvoj rundi.

JDS je tako ostao bez nastupa u cijeloj kalendarskoj godini, što nije dobra stvar za borca koji je napunio 38 godina i nema još puno nastupa pred sobom. Ipak, novog poslodavca napokon je pronašao, a radi se o Khabibovoj Eagle FC organizaciji. Brazilski teškaš potpisao je ugovor sa spomenutom promocijom, a već je poznato i kada će debitirati. Njegov prvi nastup za novog poslodavca, dogodit će se 20. svibnja (peti mjesec) na Eagle FC 48 priredbi. Protivnik će mu biti bivši UFC-ov borac Yorgan De Castro (8-3-0)

34-godišnjak sa Zelenortskih Otoka upisao je jednu pobjedu i tri poraza pod okriljem UFC-a. Otpušten je krajem četvrtog mjeseca prošle godine, a nakon toga upisao je dvije pobjede. Posljednji nastup odradio je upravo pod okriljem Eagle FC-a te je ''submissionom'' ('giljotina') u prvoj rundi savladao Shauna Ashera. Junior dos Santos daleko je najveći protivnik s kojim će se susresti u dosadašnjoj karijeri.

De Castro i JDS predvodit će spomenutu Eagle FC 48 priredbi, no sunaslovna borba večeri također nudi obračun bivših UFC boraca. Thiago Silva (21-9) i Hector Lombard (34-10-1) obračunat će se u borbi koja će se održati u poluteškoj kategoriji. 39-godišnji Silva nije nastupao od 2019. godine i poraza od Martina Zawade na KSW 49 priredbi. Inače, taj event predvodio je Roberto Soldić koji je tada nokautirao Krystiana Kaszubowskog u prvoj rundi. Silva na pobjedu čeka od 2018. godine, a tada je savladao Jamesa McSweeneyja na KSW 45 priredbi.

44-godišnji Hector Lombard borac je s bogatim borilačkim iskustvom. Međutim, posljednjih godina nastupao je u boksu bez rukavica, a MMA nastup nije odradio od 2018. godine i poraza od Thalesa Leitesa. Bio je to šesti uzastopni poraz za Hectora te ujedno njegov posljednji pod okriljem UFC-a. Na MMA pobjedu čeka od 2014. godine i slavlja protiv Jakea Shieldsa.

Linker
19. travanj 2024 03:20