UFC

Junior dos Santos pohvalio potez Francisa Ngannoua: ‘Pokazao je da ne misli samo na sebe‘

Junior dos Santos i Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije pohvalio je borca koji ga je nekoć nokautirao

Među brojnim poznatim borilačkim licima koja su prokomentirala odlazak Francisa Ngannoua u PFL, našao se i Junior dos Santos, nekadašnji rival Francisa Ngannoua. Podsjećamo, JDS i Ngannou borili su se sredinom 2019. godine, a Ngannou je slavio nokautom nakon samo 71 sekundu borbe.

Unatoč nekadašnjem rivalitetu, Brazilac je sretan zbog Ngannoua koji se izborio za jako dobar ugovor i navodno je dobio uvjete koje je tražio u UFC-u, ali najjača svjetska MMA organizacija nije bila spremna udovoljiti mu. Ngannou je stoga sreću pronašao u PFL-u, a JDS je u podcastu Trocacao Franca dao svoj osvrt na cjelokupnu situaciju. Brazilac je posebno oduševljen činjenicom da je Ngannou navodno ispregovarao plaću i za svoje protivnike, a radi se o dva milijuna američkih dolara. Nešto takvo nismo viđali prije, barem ne u ovom sportu.

‘‘Potezi Ngannoua su za divljenje, jer znate da dolaze od osobe koja drži do svojih stavova i neće ih mijenjati za neke sitnice. Zašto se nešto ovakvo nije dogodilo nikad prije? Zato što se ljudi fokusiraju samo na sebe. ‘Ishodit ću nešto za sebe i briga me za ostale‘. Nije bilo tako s Francisom Ngannouom. Dojam je da je njemu bilo bitno napraviti promjenu.‘‘, rekao je JDS u svom kraćem osvrtu.

Sudeći po reakcijama koje čitamo i slušamo posljednjih dana, brojna poznata borilačka imena podržavaju potez Ngannoua i gotovo da nema negativnih komentara od strane Francisovih kolega.

Naravno, postoje mnogi koji su skeptični u cijeloj ovoj priči, sumnjaju u istinitost svega navedenog u vezi ugovora između PFL-a i Ngannoua, te vjeruju da Ngannou ovime nije potaknuo nikakvu promjenu.

Za sada ne možemo reći tko je u pravu, jer obje strane nagađaju, sve dok ne vidimo konkretne dokaze, kao i rezultate ovog poteza od strane bivšeg prvaka UFC-ove teške kategorije.

Linker
24. travanj 2024 05:44