UFC

Justin Gaethje ima jasan plan: ‘Slomit ću Chandlera, a onda ću dobiti revanš protiv Poiriera‘

Justin Gaethje
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
32-godišnji ‘‘Highlight‘‘ prognozirao je tijek UFC-ove lake kategorije nadolazećih mjeseci

U travnju 2018. godine gledali smo treći nastup Justina Gaethjea pod okriljem UFC-a. Sjajni borac lake kategorije nastupio je protiv Dustina Poiriera, a dva ponajbolja borca lake kategorije pružili su po mnogima najbolju borbu te godine. Dustin je slavio nokautom nakon 33 sekunde četvrte runde, no tri runde prije toga gledali smo bespoštednu borbu. Justinu je to bio drugi poraz u nizu, a nakon toga zaredao je četiri pobjede, sve do zadnjeg nastupa i borbe za pojas protiv Khabiba Nurmagomedova.

Gaethjea sada čeka nastup 06. studenog protiv Michaela Chandlera. Međutim, Chandler nije siguran hoće li moći nastupiti na UFC 268 priredbi jer se ista održava u New Yorku koji zahtijeva da sportaši budu cijepljeni ukoliko nastupaju unutar zatvorenog prostora. Justin nije naročito zabrinut oko toga, a putem Twittera objavio je svoj plan za naredni period u lakoj kategoriji.

''Dustin Poirier će nokautirati Charlesa Oliveiru u prosincu. Nakon što slomim Michaela Chandlera na bilo kojem mjestu na planetu, dobit ću svoj revanš (protiv Poiriera) i vidjet ćete reprizu najbolje borbe koja se dogodila na Zemlji u 2018. godini. To je godina kojoj se treba radovati.'', napisao je Justin, iako je pomalo upitno koliko on želi da revanš protiv Poiriera bude repriza s obzirom da je prvu borbu izgubio.

Jasno da je Gaethje pod reprizom vjerojatno mislio na atraktivnost same borbe, a što se ishoda tiče, sigurno se nada pobjedi u potencijalnom revanšu. S kime god se borio, Justin Gaethje pružit će ili sjajan nokaut ili atraktivnu borbu, a vrijeme će pokazati što su UFC-ovi čelnici naumili sa silnim vrhunskim borcima u vrhu lake kategorije. Jedan od jačih dojmova koji se trenutno nameće podcjenjivanje je Charlesa Oliveire kojem rijetko tko daje šanse za pobijediti Dustina Poiriera. Međutim, Brazilac je zadnjih godina navikao na takve stvari i biti će silno motiviran da još jednom iznenadi sve prisutne.

Linker
24. travanj 2024 19:30