UFC

Justin Gaethje otkrio kako je borba njega i Maxa Hollowayja bila u igri

Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Drugorangirani borac ljestvice izazivača lake kategorije ipak će se boriti protiv drugog protivnika

Ponajboljeg borca UFC-ove lake kategorije Justina Gaethjea 06. studenog čeka meč protiv Michaela Chandlera. Iako se na papiru radi o izrazito uzbudljivoj borbi i sjajnom stilskom uparivanju, Justin je u razgovoru za ESPN otkrio kako je bio blizu, odnosno mislio je da bi se mogao biti uparen s Maxom Hollowayjem.

''Max je vjerojatno moj omiljeni borac za gledati i stoga iskreno ne želim se nikada boriti protiv tog tipa. Ali moram se staviti u konkurenciju za napasti pojas. Nisam bio siguran hoće li se Brian Ortega i Alexander Volkanovski morati boriti jer su treneri u TUF-u. Pomislio sam kako bi Max mogao poželjeti doći u laku kategoriju i okušati se u napadu na pojas sada kada je Khabib otišao. To je bila opcija jedno vrijeme, no nije se dogodilo.'', rekao je Justin Gaethje.

Na koncu je Gaethje dobio Chandlera kao protivnika, a Max Holloway u zadnje vrijeme nije pokazivao ambicije ka prelasku u laku kategoriju. 29-godišnji ''Blessed'' trebao bi se boriti protiv Yaira Rodrigueza, a pobjedom bi vjerojatno dobio priliku vratiti svoj pojas koji će držati Alexander Volkanovski ili Brian Ortega nakon 25. rujna. Holloway je samo jednom nastupio u UFC-ovoj lakoj kategoriji, a to se dogodilo u travnju 2019. godine kada ga je Dustin Poirier pobijedio jednoglasnom odlukom nakon pet rundi sjajne borbe. ''Diamond'' je tom pobjedom osvojio titulu privremenog prvaka lake kategorije.

Vjerojatno postoji mogućnost da se borac s Havaja u budućnosti ponovno okuša u lakoj kategoriji. Međutim, Maxu je tek 29 godina i puno je borbi pred njim. Trenutno je fokusiran na vraćanje pojasa perolake kategorije u svoje vlasništvo, a kasnije ćemo vidjeti. Jedno je sigurno, UFC teško može napraviti bolje uparivanje od onoga između Justina Gaethjea i Maxa Hollowayja. Dvojica boraca koji preferiraju borbu u stojci gotovo nikada nisu pružili dosadne mečeve i sigurno je kako bi dobili pravi rat u njihovom međusobnom obračunu.

Linker
23. travanj 2024 08:33