UFC

Justin Gaethje poručio Makhachevu: ‘Bori se protiv Dariusha, odradi svoj je**ni posao‘

Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Highlight‘‘ neumorno iskorištava medijski prostor kako bi sebe istaknuo kao idućeg izazivača

Čini se kako ćemo neko vrijeme slušati prepucavanja oko toga tko bi trebao biti idući izazivač za prvaka UFC-ove lake kategorije. Naravno, misli se na period nakon što prvak Charles Oliveira odradi meč protiv Dustina Poiriera. Ta borba na rasporedu je u 12. mjesecu ove godine, točnije 11. prosinca.

Ipak, Justin Gaethje i Islam Makhachev već su počeli lobirati za svoje mjesto idućeg izazivača, a tu je i Beneil Dariush koji je točno između njih u poretku. Makhachev nije naročiti pobornik priče i ''trash talka'' te ga stoga već sada sve manje čujemo. Međutim, Justin Gaethje odlučio je biti izuzetno glasan i iskorištava svaku priliku da sebe istakne kao idućeg izazivača. Treba uzeti u obzir kako je ''Highlight'' proteklih godina naglašavao kako ne planira još dugo biti u sportu i to je vjerojatno jedan od razloga zašto želi tu priliku što prije.

Justin je gostovao u UFC Unfiltered podcastu i ponovno je pokušao objasniti zašto Makhachev ne zaslužuje dobiti tu priliku, unatoč devet pobjeda u nizu.

''Makhachev se borio protiv 14-ranigranog (Thiaga Moisesa) i došao je na peto mjesto. Zatim se borio protiv Dana Hookera koji je uskočio kao kasna zamjena. To nije Dan Hooker s kompletnim trening kampom. Ne računa se previše, ali i dalje, to su dvojica Top 15 protivnika, a niti jedan iz Top 5. Samo jedan njegov protivnik bio je u Top 10. To nije način na koji ovo funkcionira.'', započeo je Justin, a zatim je predložio Makhachevu što mora napraviti da bi zaslužio napad na pojas UFC-ove lake kategorije.

''Odradi svoj je**ni posao, bori se s takvim tipovima (onima iz Top 5). Beneil Dariush je tu. Odradi to, mora biti odrađeno.'', rekao je Gaethje.

Inače, Beneil Dariush najtiši je u cijeloj ovoj priči, a radi se o borcu koji je u nizu od sedam pobjeda. Njegova sjajna serija pobjeda mnogima djeluje čak i impresivnije od Islamove. Dariush je u posljednjem nastupu uvjerljivo savladao Tonyja Fergusona i trenutno je treći u poretku izazivača UFC-ove lake kategorije.

Što se Justina Gaethjea tiče, on sebe vidi kao sigurnog na poziciji idućeg izazivača. ''Highlight'' je uvjeren da će Dustin Poirier savladati Charlesa Oliveiru, a onda će on dobiti priliku za revanš protiv ''Diamonda''. Njih dvojica prvi meč odradili su 2018. godine, a tada je Poirier slavio nokautom u četvrtoj rundi. Međutim, nije to bila laka pobjeda za Dustina. Gaethje je serijom low kickova ozbiljno ugrozio nogu Dustina Poiriera.

Unatoč porazu, Gaethje silno želi taj revanš i smatra da Poirieru neće biti drago što ponovno mora ući u kavez s njim.

''Radujem se revanšu i činjenici da je on svjestan kroz što je prošao u prvom meču. On mora prihvatiti da će se takve stvari opet događati. Sada razumijem i koliko bi moje vještine trebale biti faktor i stoga, bit će to potpuno drukčija borba.''

Linker
25. travanj 2024 07:08