UFC

Will Brooks tvrdi: Michael Chandler predao se protiv Justina Gaethjea!

Justin Gaethje vs. Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši Bellatorov prvak lake kategorije osvrnuo se na Chandlerovu izvedbu protiv Gaethjea

Justin Gaethje i Michael Chandler pridobili su niz novih fanova borbom koju su nam priuštili pretprošlog vikenda u sklopu UFC 268 priredbe. 15 minuta bespoštedne borbe po mnogima je vrijedno nagrade za najbolju borbu ove godine. Michael Chandler našao se na gubitničkoj strani, no dojam je kako njegova vrijednost nije opala. Naprotiv, Chandler je osvojio navijače svojim pristupom i ratom koji je pružio protiv Justina.

Međutim, jedan borac se ne slaže. Naime, Will Brooks, bivši Bellatorov prvak lake kategorije te nekadašnji UFC-ov borac, smatra da je Chandler odustao prije samog kraja meča i zato je počeo animirati publiku u Madison Square Gardenu.

''Znam jednu stvar. Ako dobijem priliku vratiti se tamo, nitko me neće vidjeti da se borim poput Michaela Chandlera ili Justina Gaethjea. Osobno, mislim da se Chandler predao u tom meču. Znao je da neće pobijediti Gaethjea i vidio je da je Gaethje korak ispred. Umjesto da pokuša pobijediti, on je pokušao zabavljati publiku.'', započeo je Brooks te pritom nastavio:

''Mislim da su to bila stražnja izlazna vrata za njega. Razmišljao je kako ga tip rastavlja i da gubi borbu, a onda je pokušao pridobiti publiku. To je kul, dobra strategija, ali ja se borim da pobijedim i to je ono što radim. Moja strategija bazira se na tome da savladam drugog tipa i na to sam fokusiran.'', zaključio je nekadašnji Bellatorov prvak.

Inače, Will Brooks (22-5-1, 1-3 UFC) dvaput se borio protiv Michaela Chandlera i oba put je slavio. U petom mjesecu 2014. godine Brooks je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, a šest mjeseci kasnije, Chandlera je savladao tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Brooks je bio sjajan borac u Bellatoru i velika očekivanja postavljena su ispred njega u UFC-u. Međutim, nakon pobjede u debiju protiv Rossa Pearsona sredinom 2016. godine, Brooks je nanizao tri poraza i otpušten je iz promocije.

Nastupao je Will u raznim promocijama nakon toga, uključujući PFL. Pritom je upisao četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz, a trenutno je u nizu od dvije pobjede. Gorak okus ostao mu je nakon neuspješne UFC avanture, no stigne izboriti povratak i isprati spomenuti okus. Ipak, što se izjave vezane za Chandlerov nastup tiče, teško je reći da je netko odustao, naročito nakon takve borbe.

Linker
20. travanj 2024 02:45