UFC

Justin Gaethje: ‘Trebam dobiti borbu za titulu, to će opravdati integritet ovog sporta‘

Justin Gaethje

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
‘Highlight‘ ima jako dobro obrazloženje tvrdnje zašto bi on trebao biti idući izazivač

Justin Gaethje napravio je na UFC 268 priredbi ono što si je zacrtao da mora. Savladao je Michaela Chandlera i sad čeka rasplet situacije u kategoriji, odnosno borbu za titulu između Charlesa Oliveire i Dustina Poiriera, koja će se održati idućeg mjeseca. Nakon toga želi vidjeti sebe u idućem napadu na tron.

Zapravo, prije borbe protiv Chandlera čak je najavio da će, ostane li u slučaju pobjede bez napada na titulu, organizirati veliku pobunu. Trenutno o tako nečemu ne razmišlja, ali svakako je stava da druge opcije osim njega ne bi smjelo biti.

"Ne trebam slušati nikakva objašnjenja. Jednostavno neću jer već sve znam. Ne namjeravam niti slušati jer to nisu stvari koje ja mogu kontrolirati, znate na što mislim? Ja sam napravio ono što sam imao pod svojom kontrolom. Izvan toga, viša na ništa ne mogu utjecati. Sad je sve na fanovima i novinarima, oni moraju ispitati integritet, to je ono čime se trebate baviti", rekao je Gaethje u razgovoru za MMA Junkie.

Jasno je na što je Justin pod time mislio. Na svaki sportski smisao prema kome je on zaslužio boriti se za naslov prvaka. Uostalom, impresivno je odradio borbu protiv prethodnog izazivača, a jedini poraz u posljednjih šest borbi doživio je od sad već bivšeg prvaka Nurmagomedova.

On kao i mnogi fanovi smatra da je integritet sporta narušen nekim besmislenim uparivanjima ili preskakanjem stepenica kod slučajeva nekih boraca i ne želi da se tako što dogodi u njegovoj kategoriji.

"Ja se trebam boriti protiv pobjednika borbe Charlesa Oliveire i Michaela Chandlera. To bi opravdalo integritet ovog sporta i to je ono što ja mogu reći na tu temu. Mislim da ne moram dodati ništa osim toga", završio je.

Trenutno se čini kako mu je po tom pitanju glavni protukandidat Islam Makhachev, koji je do sada izgledao impresivno u svim borbama, no isto tako mu je pobjeda nad Danom Hookerom prva nad nekim Top 10 borcem. Ipak, od strane njegovog kolege Khabiba Nurmagomedova dolazi već podosta jak pritisak da se njegovom nasljedniku da prilika uspeti se na tron. Odluka će naravno biti na UFC-u.

Linker
19. travanj 2024 17:14