UFC

‘Kad su mi javili da se moram boriti protiv njega, pomislio sam da je to je**no užasna ideja!‘

Stipe Miočić

 Screenshot/YouTube (JAXXON Podcast)
Stipe Miočić prisjetio se svog prvog odlaska u Brazil i borbe s Fábiom Maldonadom

Stipe Miočić nedavno je gostovao kod Quintona Jacksona u njegovom "JAXXON" podcastu i tom prilikom govorio o brojnim temama i iskustvima, uključujući i svoje doživljaje iz Brazila. S javnošću je podijelio nikad ispričane anegdote povezane s njegovim putovanjem u Curitibu 2006. godine, kada je, na UFC 198 priredbi, nokautirao Fabricija Werduma i okrunio se naslovom "heavyweight" prvaka u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Američkom borcu hrvatskog podrijetla, međutim, to nije bio prvi put u najveću južnoameričku državu.

"Prvi put sam bio u Brazilu kada sam se borio s Fábiom Maldonadom u São Paulu. To je betonska džungla, sve je napravljeno od betona. U to su se vrijeme spremali za Svjetsko nogometno prvenstvo i sve je bilo puno policije", prisjetio se Miočić pa nastavio: "Bio sam s trenerom u restoranu, a jedan je tip udario Brazilca i počeo bježati, međutim, radnici restorana su ga uhvatili i negdje odveli, a nakon toga ga više nismo vidjeli. Sj**ali su ga, nije se više pojavljivao".

Stipe i Maldonado predvodili su, krajem svibnja 2014. godine, "The Ultimate Fighter: Brazil 3" priredbu. Bila je to 13. borba u Stipinoj profesionalnoj karijeri, odnosno sedma pod okriljem UFC-a, a nakon ekspresne pobjede nad Maldonadom uslijedio je prvi meč s Juniorom dos Santosom.

"Trebao sam se boriti s JDS-om, ali se on ozlijedio i javili su mi da ću se boriti s Maldonadom. Moja reakcija je bila: ‘To je je**no užasna ideja!‘ Lose-lose situacija! Moram nokautirati tog tipa za minutu ili ću izgledati kao go*no, a tip je opak, ima tvrdu bradu‘".

Miočić je uspio nokautirati Maldonada i za manje od minute, preciznije - za 35 sekundi. Toliko mu je trebalo da Brazilca pogodi zadnjim desnim direktom u bradu i obori ga na tlo, a onda ga i završi razornim "ground and poundom" i upiše ekspresnu pobjedu tehničkim nokautom.

Linker
24. svibanj 2024 19:41