UFC

Kadyrov prozvao Danu Whitea: ‘Uruči pojas Ankalaevu i spasi reputaciju svoje organizacije‘

Ramzan Kadyrov i Magomed Ankalaev

 Twitter (karim Zidan)
Ozloglašeni čečenski vođa nije dobro reagirao na ishod meča između Ankalaeva i Blachowicza

Puno prašine podiglo se nakon borbe između Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza. Dagestanac i Poljak borili su se za upražnjeni tron UFC-ove poluteške kategorije, ali borba je završila bez pobjednika, a UFC je ostao bez prvaka poluteške kategorije.

Jan Blachowicz neposredno nakon borbe priznao je da pobjedu nije niti zaslužio i da nema ništa protiv da se pojas uruči Ankalaevu. Kasnije je pogledao snimku borbe te je istaknuo da je neriješen ishod ipak i pošten ishod.

Magomed Ankalaev s druge strane bio je posve frustriran i smatrao se pokradenim. Dagestanac je u potpunosti uvjeren da je trebao slaviti u meču protiv bivšeg prvaka, a s time se slaže i čečenski vođa, Ramzan Kadyrov.

Kadyrov se svojim pratiteljima obratio putem kanala na Telegramu, a prozvao je Danu Whitea, UFC-ovog predsjednika.

‘‘Dana White, što se dogodilo s tobom? Nekoć si bio normalan čovjek od časti, a a danas si pojas odnio iz kaveza bez da si ga uručio čistom pobjedniku. Ili je možda politika ušla u UFC i naređuje ti da suđenje ne bude čisto? Ovo je sport, Dana. Budimo pošteni i iskreni. Povedi se primjerom Mairbeka Khasiev (ACA organizacija) koji ne dopušta pristranost te inzistira na objektivnosti i ne miješanju sporta s politikom. Hej, Dana White, u kojem smjeru ideš? Spasi lice svoje lige (organizacije), kao i svoje vlastito lice. Priznaj pogrešku, uruči pojas pravom pobjedniku i ispričaj se za ovaj ‘show‘. Spasi reputaciju svoje lige.‘‘, poruka je Kadyrova za predsjednika UFC-a.

Iako je Magomed Ankalaev inače Dagestanac, radi se o borcu povezanom s čečenskim vođom Kadyrovim. Prema navodima Karima Zidana, poveznica između Ankalaeva i Kadyrova datira iz 2016. godine, kada se Ankalaev priključio dvorani Akhmat MMA fight koja je inače u vlasništvu Kadyrova. Prema dodatnim navodima Zidana, Ankalaev je imao priliku postati prvim UFC-ovim prvakom kojeg zastupa Kadyrov i zato čečenski vođa javno proziva Whitea.

Nažalost po Kadyrova, on u ovom slučaju neće moći sprovesti svoju volju i Ankalaev će titulu morati zaslužiti u kavezu.

Linker
15. travanj 2024 18:41