UFC

Magomed Ankalaev obratio se fanovima: ‘Sucima idući put neću dati priliku da donose ikakve odluke‘

Magomed Ankalaev

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
30-godišnji Dagestanac i dalje je razočaran činjenicom da nije došao do UFC-ove titule prvaka

Teško je zamisliti scenarij u kojem nitko neće biti zadovoljan ishodom jedne borbe za pojas, ali to se UFC-u dogodilo na UFC 282 eventu.

Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev borili su se za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji, a borba je završila bez pobjednika. UFC je tako ostao bez prvaka barem do 21. siječnja (1. mjesec) i obračuna Glovera Teixeire s Jamahalom Hillom. Blachowicz i Ankalaev nisu izgubili meč, ali kući nisu otišli niti kao pobjednici.

Vidljivo je da se Jan Blachowicz ipak bolje nosio s takvim ishodom od Magomeda Ankalaeva. Poljak je istaknuo da se niti ne osjeća kao pobjednik i da nema ništa protiv da Ankalaevu uruče pojas, dok se Dagestanac konstantno žalio da je pokraden i da zaslužuje dobiti pojas. Janu se takav pristup nije svidio i kasnije prozvao Ankalaeva.

‘‘Dopustite da ponovim (razjasnim) nešto. Prvo - iskreno mislim da borba uopće nije bila loša. Ne smatram da sam pobijedio, ali niti da sam izgubio. Neriješeno je pošten ishod.‘‘, napisao je Blachowicz u prvom ‘‘tvitu‘‘, a zatim je dodao:

‘‘Krajnji rezultat - jedan tip je plakao i pričao o navodnim ozljedama (Ankalaev), a drugi tip pokazao je da čast još uvijek može biti održana u ovoj igri. Drago mi je da su fanovi to uočili i cijene to.‘‘, dodao je Blachowicz u svojim ‘‘tvitovima‘‘.

Magomeda Ankalaeva nešto se dulje čekalo da se oglasi putem svojih društvenih mreža, a jučer je dao nešto dulje priopćenje na cjelokupnu situaciju.

‘‘Pozdrav svima. Teško je riječima opisati što osjećam ovih dana. Moj tim i ja radili smo ka ovom cilju posljednjih nekoliko godina. Moj životni put valjda je ovako usmjeren, da ništa ne dođe lako za mene. Ali ja uvijek znam kuda idem i zašto idem u tom smjeru. Vjerujem da nešto dobro postoji u svemu i ovo nije iznimka. Neću tražiti krivnju, nego ću ju dokazati tako što ću osvojiti pojas bez da pružim sucima ikakvu priliku da donose odluke.‘‘, prvi je dio Magomedove poruke, a zatim je uslijedila zahvala.

‘‘Zaprimam velik broj poziva i poruka podrške na svoju adresu, a za to vam se želim svima zahvaliti. To što prepoznajete moj rad u vašim srcima, znači mi puno više od onog što se piše u medijima. Hvala svima uključenima u moje putovanje u ovom sportu. Cilj nema rok trajanja i sada ćemo se definitivno vratiti još bolji i jači.‘‘, zaključio je Magomed Ankalaev.

Dagestanac očito i dalje nešto teže prihvaća činjenicu da nije došao do pobjede, ali morat će se pomiriti s time da je to bio tijesan meč i da ovaj put jednostavno nije došao do titule. Sredinom ove godine proslavio je tek 30. rođendan i ono najbolje tek mu slijedi.

Još motiviraniji i gladniji Ankalaev bit će zastrašujuća pojava i jedva čekamo njegove sljedeće nastupe.

Linker
24. travanj 2024 05:46