UFC

Neil Magny i dalje je ‘u igri‘: ‘MMA fanovi brzo zaboravljaju što sam postigao u ovom sportu, ali sada sam ih podsjetio‘

Neil Magny

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
36-godišnji Neil Magny vratio je samopouzdanje porazivši talentiranog Mikea Malotta

Neil Magny borac je kojeg UFC nerijetko koristi kao ‘‘gatekeepera‘‘ i svojevrsni test za mlade, perspektivne borce. Uspije li nadolazeći borac poraziti Magnyja, to je dobar pokazatelj da je spreman za dodatni iskorak i borbe protiv top 10 boraca u velter kategoriji.

Međutim, brojni talentirani borci zapeli su na prepreci zvanoj Neil Magny, a Mike Malott proteklog vikenda pridružio se toj grupi boraca. Kanađanina je pratio velik ‘‘hype‘‘ nakon što je u prva tri UFC nastupa upisao tri pobjede prekidom. Neki su ga čak najavljivali i kao nasljednika legendarnog Georgesa St-Pierrea, ali proteklog vikenda uslijedilo je bolno prizemljenje za Malotta.

Jako dobro odradio je Malott prve dvije runde i dobar dio treće. Ipak, uslijedio je preokret Neila Magnyja, nešto što nismo prvi put vidjeli od njega. Poznat je Magny kao izrazito čvrst borac koji se ne predaje do samog kraja, a Malott je to osjetio na svojoj koži.

Izmorio se Malott pokušavajući završiti prekaljenog veterana, a nakon što mu to nije pošlo za rukom, Magny je zauzeo gornju poziciju u parter, došao je do ‘‘full mounta‘‘, neprestano je nizao udarac za udarcem i na koncu je slavio tehničkim nokautom. 15 sekundi ostalo je do kraja meča, ali Malott nije izdržao i prekinut je njegov pobjednički niz.

Veliki favorit bio je Kanađanin uoči meča s Magnyjem, a jedan od razloga vjerojatno je ležao i u Magnyjevom pretposljednjem nastupu. Neil je u osmom mjesecu prošle godine demoliran od strane Iana Garryja. 30-26, 30-26, 30-24 pokazale su tada sudačke kartice i djelovalo je kao da Magny više nije ‘‘onaj stari‘‘. Nakon pobjede nad Malottom, Magny je ponosno isticao kako još uvijek ima kvalitetu za nositi se s najboljima.

‘‘Bila je ovo velika pobjeda. Nisam još u potpunosti zadovoljan onime što sam postigao u ovom sportu. I dalje postoji glad u meni. Već u ponedjeljak vraćam se treninzima i nastavljam ići prema naprijed.‘‘, zapčeo je Magny, a zatim je odlučio posjetiti fanove i medijske predstavnike tko je i što je Neil Magny u ovom sportu.

‘‘Na kraju dana, ja sam porazio renomirana imena u ovom sportu, ali MMA fanovi jako brzo zaboravljaju. Uvijek se gleda ono što smo ostvarili u posljednjim mečevima. Ja sam porazio borce poput Carlosa Condita, Johnyja Hendricksa i Robbieja Lawlera, ali MMA ima kratkoročnu memoriju. Mislim da sam sada ostavio dobar utisak porazivši mladog borca koji je bio neporažen unutar UFC-a. Smatram da se i dalje mogu nositi s najboljima, neovisno radi li se o mladim ili starim borcima.‘‘, zaključio je Neil kojem je to bio 39. profesionalni nastup, a čak 31 meč odradio je u UFC-u (28-11, 21-10 UFC).

Ne sumnjamo da će još neki talentirani borci ‘‘lomiti zube‘‘ na Neilu Magnyju, ‘‘gatekeeperu‘‘ UFC-ove velter kategorije.

Linker
25. travanj 2024 06:26