UFC

Kako će Khabibov menadžer postupiti ako ikada dođe do borbe prvaka i Gaethjea?

Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje
 Screenshot (YouTube)
Ali Abdelaziz vodi sjajan posao, a njegova Dominance MMA menadžerska agencija skrbi o karijerama brojnih poznatih lica. Među njima nalaze se i dvije zvijezde iz UFC-ove lake kategorije te u budućnosti dva potencijalna suparnika - Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje...

Pa kako će Ali postupiti ako dođe do međusobnog susreta njegovih klijenata? Slavni menadžer već se jednom našao u takvoj situaciji i nije mu nikakva namjera birati strane ili stati na put jednom od svojih boraca...

Situacija u UFC-ovoj lakoj kategoriji trenutno je takva da imamo Khabiba kao aktualnog prvaka, ali imamo i dogovoren meč Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea za privremenu titulu (9. svibnja). Računica je stoga jasna, pobijedili Gaethje u tom meču, za idućeg protivnika trebao bi imati neporaženog Dagestanca.

Dođe li do toga, Abdelaziz naći će se u istoj poziciji u kakvoj se našao kada je Henry Cejudo pobijedio Marlona Moraesa za upražnjenu titulu u bantam kategoriji. Ali je tada odlučio postupiti tako da se u potpunosti isključio, a čak nije ni prisustvovao tom dvoboju. Nešto slično moglo bi se dogoditi i ako se ikada u kavezu nađu Khabib i Gaethje.

"Vidjeli ste što se dogodilo kad se Cejudo borio s Moraesom... Bude li Gaethje privremeni prvak, on će se boriti s Khabibom. Ti ljudi čitav život rade na tome da postanu prvaci i tko sam ja da im stanem na put? Znam da je Tony prije imao problema (jer je imao istu menadžersku agenciju kao McGregor, op.a.), ali ja tako ne radim posao. Jednostavno nije pošteno da menadžer ili promotor zaustave svog borca u ostvarenju snova. Ako Justin pobijedi, bit će to poštena borba", izjavio je Abdelaziz u razgovoru s MMA Junkie portalom.

A što Ali misli o tome da je Ferguson odlučio ići s borbom protiv Justina, a ne čekati Khabiba?

"Mislim da nije pošteno da ja preispitujem tu odluku, pogotovo jer se Tony dosta dugo nije borio. Siguran sam da on ima svojih obveza i odgovornosti. Čovjek ima obitelj i potreban mu je novac. Izabrao je nastaviti s Justinom i mislim da je to dobro za sve", poručio je Ali dodavši neke informacije o povratku Khabiba:

"Mislim da se može vratiti već u kolovozu. Rekao mi je da je UFC namjeravao održati event u San Franciscu, mislim da je datum bio 1. kolovoza. Može se boriti već tada, to nije nikakav problem. Ne moramo čekati rujan iako bi u rujnu trebao biti event u Abu Dhabiju, a siguran sam da ga UFC želi tamo gledati", zaključio je Abdelaziz.

Linker
05. svibanj 2024 05:58