UFC

Brunson hrvanjem izgnjavio pa završio Tilla u trećoj rundi, Pimblett debitirao sjajnim nokautom

Derek Brunson
 Screenshot
Velikom pobjedom Dereka Brunsona završen je ‘europski‘ UFC-ov Fight Night u Las Vegasu

Do pete pobjede u nizu i svakako najveće te najvrjednije unutar istog došao je Derek Brunson u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 191. On je tamo savladao favoriziranog Darrena Tilla tako što je svoje hrvanjem učinio nerješivim problemom za poznatog engleskog borca, koji je borbu zapravo uspio izgubiti niti pola minute nakon što je ostavio dojam kako bi ju mogao preokrenuti.

Naravno da je glavno pitanje pred borbu Tilla i Brunsona bilo može li Englez zadržati borbu na nogama te iskoristiti svoju prednost u stand upu, koju posjeduje s tehničke strane, ali posebno na račun dužine svojih ekstremiteta. Do sada je statistika navodila kako on posjeduje i sjajnu obranu od rušenja te da bi u tome mogao uspjeti, ali vrlo brzo smo mogli shvatiti kako je tek sada naišao na tehnički dovoljno kvalitetnog hrvača.

Samu borbu Till je započeo jako dobro. Pogađao je s distance koju je jako dobro osjećao i polako se punio samopouzdanjem. No, nije tako izdržao niti do polovice prve runde, budući da je Brunson već u prvom pokušaju rušenja do istog i došao. Uslijedile su tri minute dominacije na podu te završnica runde u borbi na nogama, unutar koje Till nije uspio napraviti ništa značajno. U drugoj je rundi Till prvi pokušaj rušenja obranio, no runda je duga. Nakon dvije minute Brunson uz rub kaveza podiže Tilla i još jednom odvodi borbu na pod. Dominantno je rundu završio te se krenulo u treću. Till je tamo uspio zadržati borbu na nogama te je nakon nešto više od jedne minute uspio Brunsona opako pogoditi. Amerikanac je zaplesao na nogama, vidno uzdrman i Till kreće agresivnije. Brunson odgovara kako najbolje zna, ulaskom u noge, što Till još jednom nije uspio obraniti. Završili su na podu gdje Brunson kreće s udarcima. Till u pokušaju bijega ostavlja leđa, Brunson to vidi, hvata gušenje i vrlo brzo ga prisiljava na tapkanje za svoju veliku pobjedu, ali i četvrti Tillov poraz u posljednjih šest borbi.

Puno bolje od Tilla svoj je posao odradio njegov timski kolega i veliki teškaški potencijal Tom Aspinall. Borac koji svojim kretanjem podsjeća na Ciryla Ganea, čime njim dvojicu vjerojatno možemo nazvati teškašima nove generacije, nastavio je svoj impresivan UFC niz četvrtom pobjedom iz jednako toliko nastupa. Već u prvoj rundi serijom udaraca završio je Sergeya Spivaka.

Na glavnom programu vidjeli smo još i pobjedu Alexa Morona, koji je kao zamjena prihvatio uskočiti u borbu protiv Davida Zawade, a onda je borca Ivana Dijakovića savladao jednoglasnom odlukom nakon tri runde, dok je pobjedu u svojoj prvoj borbi nakon siječanjskog poraza od Marcina Prachnia upisao Khalil Rountree Jr. On je low kickovima doslovno uništio noge Modestasa Bakauskaka koji je točno na sredini druge runde onesposobljen za nastavak.

Glavni program otvorio je UFC debi borca o kojem se ovih dana jako puno pričalo, Paddyja Pimbletta. On je pomalo u grču otvorio borbu protiv Luigija Vendraminija, no sredinom runde se opustio, a onda u završnici briljantno borbu završio. Talijana je prvo unutar jednog napada uzdrmao, a onda silovito krenuo raznim udarcima sve dok ga nije i onesposobio za nastavak, odnosno doveo u situaciju gdje sudac više nije imao izbora nego borbu prekinuti. Impresivno za prvi UFC nastup. Čini se da u ovom brbljavom karizmatičnom momku iz Liverpoola svakako imamo novu zvijezdu.

Na uvodnom programu priredbe viđene su pobjede Molly McCann protiv Ji Yeon Kim, Jacka Shorea protiv Liudvika Sholiniana, Juliana Erose protiv Charlesa Jourdaina te Marca Andrea Bariaulta protiv Dalche Lungiambule.

UFC Fight Night 191 - Rezultati

Derek Brunson def. Darren Till - SUB (R3 2:13)
Tom Aspinall def. Sergey Spivak - TKO (R1 2:30)
Alex Morono def. David Zawada - jednoglasna sudačka odluka
Khalil Rountree Jr. def. Modestas Bukauskas - TKO (R2 2:30)
Paddy Pimblett def. Luigi Vendramini - TKO (R1 4:25)

Molly McCann def. Ji Yeon Kim - jednoglasna sudačka odluka
Jack Shore def. Liudvik Sholinian - jednoglasna sudačka odluka
Julian Erosa def. Charles Jourdain - SUB (R3 2:56)
Marc-André Barriault def. Dalcha Lungiambula - jednoglasna sudačka odluka

Linker
23. travanj 2024 21:13