UFC

Kakvo uparivanje u lakoj kategoriji! U kavez bi uskoro trebali ući Rafael Fiziev i Mateusz Gamrot!

Rafael Fiziev i Mateusz Gamrot

 TWITTER/BRETT OKAMOTO
Šesti i sedmi izazivač "lightweighta" snage bi trebali odmjeriti na UFC Fight Night priredbi koja je na rasporedu 23. rujna

Brett Okamoto, ESPN-ov novinar specijaliziran za MMA, objavio je na svom službenom Twitter profilu kako je, prema informacijama koje je dobio izravno od Dane Whitea, ugovoren meč između Rafaela Fizieva (12-2) i Mateusza Gamrota (22-2). Šesti i sedmi izazivač lake kategorije snage bi trebali odmjeriti na UFC Fight Night priredbi koja je na rasporedu 23. rujna u Apexu (Las Vegasu).

Fiziev je posljednji put u oktogon ušao u ožujku ove godine kada je iz "rata" s Justinom Gaethjeom izašao kao poražen, na temelju većinske sudačke odluke. Gamrot je, s druge strane, početkom travnja pobijedio Jalina Turnera podijeljenom odlukom sudaca. Osim navedenog okršaja u "lightweightu", Okamoto je za istu priredbu najavio i sudar u perkolakoj kategoriji. Prema istom izvoru, naime, 23. rujna trebali bismo gledati i meč između 12. - plasiranog Brycea Mitchella (15-1) i 13. - plasiranog Dana Igea (17-6). Mitchella je, početkom prosinca prošle godine završio Ilia Topuria nanijevši mu tako jedini poraz u dosadašnjoj karijeri, dok je Ige posljednju borbu odradio prije nešto više od mjesec dana, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Natea Landwehra.

Što se tiče perolake divizije, Okamotto je, također, izvijestio i kako je UFC-ovoj priredbi koja će se 26. kolovoza održati u Singapuru (predvodi je okršaj Maxa Hollowayja i Korean Zombieja) pridodati borba između Gige Chikadza (14-3) i Alexa Caceresa (21-13), odnosno devetog i petnaestog borca na "featherweight" ljestvici.

Linker
27. travanj 2024 07:11