UFC

UFC ugovorio još jedan fantastičan meč: Edson Barboza saznao je ime sljedećeg protivnika

Edson Barboza

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najbolja svjetska MMA organizacija iz dana u dan uveseljava nas odličnim mečevima

Jučer smo vam pisali o tri vrhunska meča koja su jučer ugovorena, ali još jedan fantastičan meč ugovoren je u perolakoj kategoriji. Iskusni Edson Barboza (23-11-0) ugovorio je svoj 29. UFC nastup (17-11) u karijeri.

Legendarni brazilski borac nastupit će 14. listopada (deseti mjesec) na UFC Vegas 82 eventu, a poznato je ime njegovog protivnika. 30-godišnji Nigerijac Sodiq Yusuff (13-2-0, 6-1 UFC) pokušat će doći do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Yusuff je 2018. godine izborio ugovor s UFC-om porazivši Mikea Davisa na Dana White‘s Contender Seriesu. UFC karijeru sjajno je započeo upisavši četiri uzastopne pobjede, ali onda je uslijedilo vrijeme za iskorak. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ uparili su ga 2021. godine s Arnoldom Allenom, a Yusuff je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Jednom prilikom Yusuff je istaknuo kako je razmišljao o povlačenju iz sporta nakon tog poraza, ali ipak se sabrao i vratio u kavez.

Nakon poraza od Allena, Yusuff je upisao dvije uzastopne pobjede, a porazio je Alexa Caceresa i Dona Shainisa. Yusuff je trenutno 11. u poretku izazivača unutar perolake kategorije, a njegov novi protivnik Edson Barboza zapravo je lošije rangiran od njega i nalazi se na 14. mjestu u poretku.

Neovisno o poretku, Edson Barboza je uz Arnolda Allena najveće ime u Yusuffovoj dosadašnjoj karijeri, a Brazilac je ranije ove godine dokazao kako i dalje nije za otpis. Barboza je sredinom četvrtog mjeseca nokautirao Billyja Quarantilla u prvoj rundi i time je prekinuo niz od dva uzastopna poraza (Chikadze, Mitchell). 37-godišnji Barboza uvijek je nezgodan protivnik zbog svoje brzine i tehničke profinjenosti u stojci, a bit će zanimljivo vidjeti kako će Yusuff pristupiti ovom meču.

Što se eventa tiče, radi se o UFC-ovoj priredbi koja još nije niti uvrštena u njihov službeni kalendar. UFC Vegas 82 event trebao bi se održati tjedan dana uoči UFC 294 eventa u Abu Dhabiju, a službena potvrda eventa, kao i ovog meča, još uvijek se čeka. Ipak, vrlo relevantni izvori navode da je samo pitanje trenutka kada ćemo dobiti službenu potvrdu.

Linker
13. travanj 2024 04:57