UFC

Kakvom preokretu smo upravo svjedočili! Jack Della Maddalena iskoristio trenutak nepažnje i nokautirao Burnsa!

 Jack Della Maddalena 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon pobjede je prozvao Shavkata Rakhmonova za ‘‘title eliminator‘‘ borbu u velter kategoriji

Gilbert Burns noćas se vratio u UFC-ov kavez po prvi puta nakon poraza od Belala Muhammada na UFC 288 priredbi. Borio se tada Burns s nekim ozljedama, a nakon tog poraza uzeo je pauzu kako bi ih zaliječio i adekvatno se pripremio za ono što ga je očekivalo noćas na UFC 299 priredbi.

Borac koji ga je očekivao je bio mladi Jack Della Maddalena, odnosno, borac koji u UFC-u prije ovog meča naredao šest pobjeda, a za poraz nije znao. U mnogima je probudio sumnje jer je posljednja dva meča pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, no Burns mu je bila ultimativna karta za vrh velter kategorije.

Krenuo je Burns dosta agresivno, udarcima u tijelo je pogađao i nedugo zatim došao i do prvog rušenja. Gotovo je u potpunosti uzeo leđa Jacku, no ovaj se uspio obraniti i pridići. Završili su u klinču na kavezu odakle je Burns opet pokušavao rušiti, no nije uspio borbu odvesti u parter. Della Maddalena nije puno radio, Burns je bio taj koji je inicirao akciju gotovo cijelu rundu. Krajem runde pogodio je nekoliko solidnih udaraca iz kontre, dok je Burns u samom finišu došao do rušenja.

Drugu je rundu Burns otvorio nešto pasivnije, no ni Della Maddalena nije previše toga napravio u prvoj minuti. Burn je pokušao rušiti, ali ga je uhvatio i oko vrata što je Della Maddalena obranio. Na kraju je obranio i rušenje te se borba nastavila na nogama. Snažan lakat je pogodio Burns, no Della Maddalena je općenito bio defanzivno dobar. Burns je još jednom srušio Jacka i ponovno zaključao isti hvat oko vrata, no nije ga pokušavao iskoristiti. Burns je uzeo leđa, no vremena za ozbiljniji napad nije imao.

Nešto agresivnije je Della Maddalena ušao u posljednju rundu, no primio je i ‘‘high kick‘‘ od Burnsa, na što ga je kontrirao i pomalo uzdrmao. Burns je odmah krenuo po rušenje na žici, a nakon nekog vremena je i uspio odvesti meč u parter. Prijetio je Burns ‘‘RNC-om‘‘, no uspio se izvući i teškim koljenom pogoditi Burnsa! Burns je završio na podu u nokdaunu, a udarcima u parteru je Della Maddalena završio posao!

Kakvom preokretu smo upravo svjedočili u ovom odličnom meču! Burns je imao gotovo sigurnu pobjedu, no ovo je dokaz kako se nikada ne treba opustiti dok traje meč. Nakon pobjede je prozvao Shavkata Rakhmonova za ‘‘title eliminator‘‘ borbu u velter kategoriji.

Linker
25. travanj 2024 17:32