UFC

(VIDEO) ‘Odvest ću te u sedmi krug pakla, pozdravit ćemo tvog tatu‘: Edwards bocom gađao Colbyja nakon gnjusne provokacije

Leon Edwards i Colby Covington

 Screenshot (youtube, Full Send Mma)
Colby Covington odradio je jedan od najodvratnijih nastupa u povijesti UFC-ovih konferencija za medije

MMA javnost nestrpljivo je iščekivala konferenciju za medije uoči UFC 296 eventa. Znalo se da će Colby Covington napraviti kaos i da će na njegovoj tapeti biti gotovo svi borci koji se nađu na bini.

Colby je ta očekivanja i opravdao, ali nažalost, otišao je dalje nego se itko nadao. UFC-ov izazivač za titulu u velter kategoriji obukao se u stilu Georgea Washingtona, ‘‘oca‘‘ Sjedinjenih Američkih Država i prvog predsjednika SAD-a.

Leon Edwards poručio je Colbyju kako izgleda kao ‘‘drag queen‘‘. Pod tim terminom uglavnom se kriju muškarci koji se šminkaju i oblače poput ženskog spola, a nerijetko ih se viđa na raznim manifestacijama. Colby je uzvratio rekavši kako Edwards ne zna što taj kostim uopće predstavlja, jer vjerojatno nije niti završio osnovnu školu. Na upit o stupnju obrazovanja, Edwards je ostao suzdržan.

Međutim, to je bio samo početak prozivki i uvreda, a Colby je prešao granicu spominjanjem Edwardsovog pokojnog oca. Leonov otac bio je upleten u razne kriminalne radnje, a Leon je imao 13 godina u trenucima kad je njegov otac upucan. Tijekom jedne od prepirki, Covington je poručio:

‘‘Odvest ću te u sedmi krug pakla. Tamo ćemo pozdraviti tvog oca.‘‘, gnjusne su riječi Colbyja Covingtona, na što je Edwards reagirao bacivši bočicu vode prema Covingtonu (pogodio ga je u tijelo).

Brzo je moralo reagirati i osiguranje, a spriječen je teži incident. Tijekom sučeljavanja, Covingtonu i Edwardsu nije bilo dopušteno da se približe jedan drugom na distancu s koje mogu započeti fizički sukob, jer Edwards je i dalje bio vidljivo ljutit.

Osim Edwardsa, Colby je na tapeti imao još neke borce. Stephena Thompsona i njegovo oca nazivao je ‘‘pedofilima‘‘ jer kombijem voze djecu na treninge karatea, a spominjao je Colby čak i Iana Garryja koji neće nastupiti na UFC 296 eventu, kao i njegovu suprugu Laylu.

Mnogi su Colbyjev nastup na presici okarakterizirali kao jedan od ‘‘najodvratnijih‘‘ koje smo ikad vidjeli na UFC-ovim konferencijama za medije ovakvog tipa, a teško se ne složiti.

Inače, zanimljive trenutke imali su Paddy Pimblett i Tony Ferguson također, dok su ostali akteri poput Stephena Thompsona, Shavkata Rakhmonova, Alexandrea Pantoje itd. pokazali kako se trebaju ponašati odrasli, zreli sportaši.

Sažetke konferencije za medije i sučeljavanja možete pogledati u videu ispod ovog teksta, a snimku kompletne presice pogledajte klikom na LINK.

Linker
27. travanj 2024 14:53