UFC

Kamaru Usman nikad ozbiljniji: ‘Nakon što obanim pojas idem u polutešku, svejedno mi je bio tu Jan ili Jiri‘

Usman i Prochazka

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvo treba proći Leona Edwardsa sljedećeg mjeseca

Prvak UFC-ove velter kategorije Kamaru Usman djeluje ozbiljnije nego ikad kada govori o prelasku u polutešku kategoriju i napad na pojas. Podsjećamo, na UFC 276 priredbi se licem u lice susreo s bivšim prvakom Janom Blachowiczem, a fanovi su bili oduševljeni koliko je zapravo mala razlika u veličini između ova dva borca.

Kamaru Usman je vladar velter kategorije još od 2019. godine, a do pojasa je došao porazivši tadašnjeg prvaka Tyrona Woodlyja. Od tada je po dva puta porazio Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtina, te jednom Gilberta Burnsa. Usman se sad sprema za još jedan revanš, i to protiv Leona Edwardsa, a ova dva borca predvodit će UFC 278 event sljedećeg mjeseca.

U posljednjem intervjuu Usman je progovorio o planovima za budućnost: ‘‘Idemo tamo i u potpunosti se fokusiramo na Leona Edwardsa. Ali nakon Edwardsa imamo oko na poluteškoj kategoriji, bio to Jan ili Jiri, svejedno je. Mi to želimo‘‘, rekao je Usman za TMZ Sports.

‘‘Želim dokazati svijetu da postoji razlog zašto postoji pound-for-pound. To znači da si najbolji borac u bilo koje vrijeme, u bilo kojem trenutku, u bilo kojoj kategoriji. Da mogu doći tamo i ne samo preživjeti, nego pobijediti. Želim to dokazati‘‘, zaključio je.

Prije eventualnog prelaska u polutešku kategoriju, Usman mora svladati predstojeći izazov u svojoj velter kategoriji. Borit će se sljedećeg mjeseca na UFC 278 priredbi protiv Leona Edwardsa, kojeg je već pobijedio 2015. godine u svom drugom UFC nastupu.

Linker
25. travanj 2024 08:44