UFC

‘Želim da mi pokažeš da si bolji od mene od početka do kraja, inače to ne priznajem!‘ Usman prozvao Edwardsa

Leon Edwards i Kamaru Usman

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Po svim ovim najavama, čini se da Usman nije završio svoje s Edwardsom

Titula velter kategorije oduvijek je bila jedna od najprestižnijih u povijesti MMA-ja. Prisjetimo se prvog prvaka UFC-a, američkog Hrvata Pata Mileticha, pa onda i jednog od najboljih svih vremena, Georgesa St-Pierrea. Tu su još i Matt Hughes, Carlos Condit i mnogi drugi, a ne smije se izostaviti niti Kamaru Usman.

Njegova dominacija trajala je dugo i nije se činilo da ga netko može zaustaviti, no onda se dogodio UFC 278 i meč protiv Leona Edwardsa. Iako je Nigerijac vodio na bodove te je samo trebalo privesti meč kraju, dogodio se ‘‘high-kick‘‘ u maniri Cro Copa te je Englez uzeo pojas, koji je i obranio na ovogodišnjoj londonskoj priredbi.

Čini se da sve to još uvijek muči Usmana koji se očito ne miri s porazom te je opet prozvao Edwardsa.

"Još se uvijek osjećam kao da nismo završili. Ostatak svijeta također se osjeća tako, ali podržava ga. Trenutačno on ima taj pojas i to moramo poštovati, ali treba mi pokazatelj da je bolji od mene od početka do kraja. Ako mi to ne može dati, nije bolji od mene“, poručio je Usman.

Za vrijeme dok je Usman branio pojas, činilo se da će mu mirovina doći prije nekog predviđenog vremena, a glavni razlog tomu bile su njegove ozljede koljena. Upravo zato, želi četvrtu borbu s Edwardsom, jer osjeća da usto što konstantno napreduje, može pružiti dobra izdanja te vratiti pojas.

„On je napravio što je trebao da pobijedi i to je to, sada je prvak i to je legitimno. Ipak, znam na kojem sam nivou te osjećam da sam sve bolji kako vrijeme prolazi. Edwards treba nastaviti braniti pojas, a budući da sam ja broj jedan ispod njega, apsolutno vjerujem da će doći do četvrte borbe“, zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 16:42