UFC

Leon Edwards smatra da se više nikad neće boriti s Usmanom: ‘Gledam prema novim izazovima‘

Leon Edwards

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prošlog su se vikenda borili po treći put, tako da nije čudno da prvak želi nove izazove i druge borce u nastvaku karijere

Proteklog vikenda se u Londonu održala UFC 286 priredba na kojoj je Leon Edwards po drugi puta pobijedio bivšeg prvaka Kamarua Usmana te je obranio svoj pojas u velter kategoriji. Meč za njega nikako nije bio lagan, ali je ipak uspio pobijediti bivšeg dominantnog prvaka još jednom i ispuniti obećanje da će pojas ostati u Engleskoj.

Odmah nakon meča je Usman rekao kako ovo nije njegov kraj i da će nakon određene pauze nastaviti s borbama. Također, rekao je da iako se upravo po treći put borio protiv Edwardsa, to nije njihov posljednji susret. No, prvak Edwards se s tim ne slaže:

‘‘Vjerojatno ne, vjerojatno ne. To su bile ukupno tri borbe sad. Želim ići dalje u svojoj karijeri, gledam prema drugim izazovima. To je jednostavno natjecanje. Želim mu sve najbolje što god odlučio da želi dalje, nikad nije bilo zle krvi između mene i Kamarua. Samo smo se borili da vidimo tko je bolji. To je to. Čuli ste što je rekao nakon borbe, a i ja njemu također želim sve najbolje. Ovaj sport je jako težak i da, veliko poštovanje prema njemu‘‘, rekao je Edwards na press konferenciji nakon meča.

‘‘Osjećam se odlično. Svačiji dječački san je da doživi ovakav trenutak. Govorio sam to cijeli tjedan. Uistinu vjerujem da je ovo sad moj period. Jako dugo nisam izgubio – sedam ili osam godina. Boriti se u svom gradu, imati ovako ludu publiku cijeli tjedan na vaganjima i pressici, jednostavno je ostvarenje sna‘‘, dodao je.

Edwards je poglavlje s Usmanom zatvorio, a Usman s njim nikako nije. No u ovom sportu se nikad ne zna, možda ih opet budemo gledali u kavezu.

Linker
23. travanj 2024 07:27