UFC

Kaos u Manchesteru, borci se potukli uoči UFC-a 304: ‘Kakav si ti musliman? Pokolj će se nastaviti, šejtane!‘

Obračun Manela Kapea i Muhammada Mokaeva

 Screenshot/X (Home of Fight)
Tenzije između Manela Kapea i Muhammada Mokaeva u srijedu su eskalirale u manchesterskom hotelu

Muhammad Mokaev i Manel Kape odmjerit će snage na predstojećoj UFC 304 priredbi koja će se ovog vikenda održati u Manchesteru. Napetosti među šestim i osmim izazivačem muha kategorije bukte već neko vrijeme, a dodatno su se rasplamsale u srijedu, u manchesterskom hotelu, kada je došlo i do njihovog fizičkog okršaja.

Iz videozapisa koji kruži društvenim mrežama, naime, vidi se metež u kojem sudjeluju dva navedena borca, odnosno ljudi iz njihovih timova i pripadnici osiguranja. S obzirom da snimka počinje nakon što je ključan dio obračuna već završio, odnosno u tijeku razdvajanja boraca, teško je sa sigurnošću ustvrditi što se točno dogodilo, no glavni akteri i svjedoci događaja iznijeli su svoje strane priče.

Prema tvrdnjama Kapeovog trenera Erica Nicksicka, portugalski borac bio je zamoljen da se fotografira s Mokaevom "za muslimansku braću", na što je i pristao, nakon čega je protivnički tabor napao "Starboyja". Gavni trener Xtreme Couturea, dakle, tvrdi da je njegovom borcu namješteno, a u istom smjeru ide i Kapeova objava na društvenim mrežama.

"Kakav si ti musliman? Pozdravio si me, zamolio da se fotografiramo, a zatim me pokušao udariti na kvarno. Sada vidim da nisi dijete Dagestana, tamo su izgrađeni muškarci, a ti si samo jedno jadno kopile s niskom zaradom u Manchesteru, bez časti i principa. Kad sam te udario u Vegasu, došao sam sam i rekao ti da budeš spreman, ne udaram muškarce spuštenog garda, ometene ili kada su na leđima. Mislio sam da je sve riješeno, ali sada će se pokolj nastaviti...Šejtane!", napisao je 30 godišnji borac na svom X profilu.

Podsjetimo, početkom srpnja Jean Silva tvrdio je da je svjedočio Kapeovom napadu na Mokaeva ispred UFC Performance Institute u Las Vegasu, međutim, Kape je nedavno rekao da je ta priča izmišljena kao način da se "začini borba", no čini se da je do obračuna ipak došlo već tada.

O novom sukobu u Manchesteru kratko se oglasio i Mokaev, koji je najprije na Instagramu objavio screenshot snimke iz hotela, zaokruživši Kapeovo lice uz natpis "upomoć", a onda je objavio "selfie" i poručio: "Ovako to biva u životu. Nisu te naučili kako se boriti".

Sve u svemu, borba Kapea i Mokaeva dobila je vatrenu uvertiru...

Linker
07. rujan 2024 08:06