UFC

Karolina Kowalkiewicz vraća se u borbi dvije bivše izazivačice

Karolina Kowalkiewicz
 Michael Reaves/Getty images/Profimedia
Popularna Poljakinja odabrala je povratak borbama i pokušaj prekida niza od četiri poraza

Nakon što je u veljači prošle godine poražena u borbi protiv Yan Xiaonan, očekivalo se da bi to moglo značiti kraj karijere za 35-godišnju Karolinu Kowalkiewicz. Ipak, nakon što je simpatična Poljakinja nastavila objavljivati snimke s treninga, moglo se očekivati da karijeru ipak nema namjeru završiti s četiri poraza u nizu. To se sad potvrdilo, nakon što je ugovorila svoju iduću borbu. Karolina će se na UFC 265 priredbi boriti protiv još jedne bivše izazivačice, Jessice Penne.

38-godišnja Penne (13-5, 2-3 UFC) u travnju ove godine se vratila nakon četiri godine izvan Octagona te je upisala pobjedu nad Lupitom Godinez, usput prekinuvši niz od tri poraza. Njena borba za titulu prvakinje održana je u lipnju 2015. godine, no nije tada mogla parirati Joanni Jedrzejczyk. Zapravo, dobila je teške batine, nakon čega je povezala još dva poraza, a onda je uslijedila spomenuta duga pauza. Penne je inače bila i među prvim MMA borkinjama koje su počele zarađivati putem OnlyFans platforme.

Kowalkiewicz (12-6, 5-6 UFC) se za titulu borila nešto više od godinu dana nakon svoje iduće protivnice, a ona je protiv svoje sunarodnjakinje, a danas često i trening partnerice, odradila puno bolju borbu. Ipak, niti ona ju nije uspjela savladati, a nakon toga je polako krenuo njen pad. Ova ljubimica fanova nije gubila popularnost, no kvaliteta njenih nastupa bila je sve lošija, a i ona sama je govorila o problemima s motivacijom. Moguće da je nju pronašla te da će se vratiti gladna novih uspjeha.

UFC 265 priredba, na koju ova borba odlazi, održava se 7. kolovoza, a čini se kako će ju predvoditi borba Amande Nunes i Julianne Pene.

Linker
01. svibanj 2024 04:49