UFC

Rockhold razočaran u novu UFC zvijezdu: Chimaev je dva puta odbio borbu protiv njega

Luke Rockhold
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Čini se da Khamzat Chimaev ipak nije borac spreman se boriti bilo kada protiv bilo koga

Otkako je napustio ESPN, poznati novinar Ariel Helwani ponovno nema nikakvih prepreka objavljivati sve ekskluzive do kojih na račun svog ugleda može doći. Tako je došao i do zanimljive izjave bivšeg prvaka srednje kategorije, Lukea Rockholda, koji je još uvijek u potrazi za svojom prvom borbom nakon srpnja 2019. godine.

Nakon što je nedavno izjavio da ima problema s pronalaskom protivnika, budući da smatra kako zaslužuje neko poznato ime ili visoko rangiranog borca, sad je Rockhold otkrio kako je prihvatio borbu protiv nekoga tko možda tek djelomično pripada prvoj navedenoj kategoriji. No, taj isti odbio je borbu protiv njega i to dva puta.

Rockhold je Helwaniju rekao kako mu je ponuđena borba protiv Khamzata Chimaeva te da bi to bila glavna borba Fight Night priredbe planirane za 28. kolovoza. No, sve popularniji čečenski borac istu je odbio. Dodao je Rockhold kako im je bila ponuđena i borba na tri runde za UFC 265 priredbu, koja se održava 7. kolovoza, no Chimaev nije bio zainteresiran ni za nju.

"U redu, svaka njemu čast i poštovanje, no mislio sam da je on spreman boriti se protiv bilo koga", rekao je Rockhold, dodavši kako je Chimaev izjavio da mu je namjera ostati u velter kategoriji. On je inače dvije svoje UFC borbe odradio u srednjoj kategoriji, a tek jednu u velteru, gdje je imao ugovorenu borbu protiv Leona Edwardsa, koja je tri puta bila otkazivana.

Chimaev se već neko vrijeme nalazi u Čečeniji, gdje je na poziv Ramzana Khadirova otišao nakon što nije bio zadovoljan medicinskim tretmanom koji je dobio u UFC-ovom institutu. On je inače imao teške popratne simptome COVID-19 oboljenja, uključujući iskašljavanje krvi.

Luke je spreman boriti se prvom prilikom, čim mu bude ponuđena borba prema njegovim afinitetima. Inače, svoj posljednji nastup odradio je u poluteškoj kategoriji, gdje ga je teško nokautirao Jan Blachowicz. Nakon toga je odabrao vratiti se u kategoriju čiji je bio posljednji Strikeforceov, a kasnije i UFC-ov prvak, no već prva obrana titule u Octagonu bila mu je neuspješna. Pojas mu je nokautiravši ga oduzeo Michael Bisping.

Linker
20. travanj 2024 03:46