UFC

Borba Ngannoua i Lewisa neće se održati u kolovozu, datum trenutno upitan

Derrick Lewis vs. Francis Ngannou
 Sam Wasson/Getty images/Profimedia
UFC 265 prema svemu sudeći neće imati borbu za teškašku titulu kao ‘main event‘

Iako se već neko vrijeme govori o tome kako bi borba za titulu UFC-ove teške kategorije između Francisa Ngannou i Derricka Lewisa trebala predvoditi UFC 265 priredbu, koja se 7. kolovoza održava u Houstonu, čini se kako se to neće dogoditi. Naime, Ariel Helwani saznao je kako je došlo do problema u pregovorima te da opcija sa spomenutom priredbom više nije realna.

Ne zna se gdje je zapelo, no Lewis će ovako ostati bez prilike da titulu prvaka napadne u svom gradu. Osim toga, on je već prije nekoliko tjedana rekao kako je dobio ugovor te kako s njegove strane neće biti problema dogovoriti se s UFC-om. Prema tome bi se dalo pretpostaviti da je "zapelo" kod Ngannoua, iako to nigdje nije potvrđeno. On je nedavno potvrdio kako bi se puno radije borio protiv Jona Jonesa nego protiv Lewisa, a pregovori s Jonesom mogli bi biti u tijeku, nakon što je on angažirao Richarda Schaefera.

Helwani je isto tako otkrio da je borba za sada pomjerena za najranije rujan, mjesec koji već ima jednu PPV priredbu potvrđenu za svoj posljednji vikend (25. rujna). U pitanju je UFC 266, koji kao glavnu borbu ima najavljenu onu između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire. Ipak, nije isključeno da se još jedna jaka borba nađe na istom programu.

Hoće li na kraju Lewis možda čak izvisiti i kako to sve utječe na Stipu Miočiću, kojem je posljednje najavljeno da će se boriti protiv pobjednika, teško možemo zaključiti.

Što se tiče 7. kolovoza i UFC 265 priredbe, čini se da će glavna borba pripasti Amandi Nunes i Julianni Peni.

Linker
20. travanj 2024 12:12