UFC

Kayla Harrison došla je do nove pobjede u UFC-u, zatim poručila: ‘Dame, uživajte dok možete, kraljica je tu!‘

Kayla Harrison

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia

Dugo se očekivao debi Kayle Harrison u UFC-u, a u četvrtom mjesecu je u istom pobijedila bivšu prvakinju Holly Holm ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Velike aspiracije ka UFC-ovoj tituli pokazuje Harrison, tako da je u večerašnji meč ušla kao najveća favoritkinja na cijelom ‘‘cardu‘‘.

Ketlen Vieira bila je njena protivnica, a već više od godinu dana nije kročila u UFC-ov kavez. U prethodnom meču pobijedila je Pannie Kianzad jednoglasnom odlukom sudaca, a mnogi su Kaylu Harrison okarakterizirali kao ipak prevelik zalogaj za brazilsku borkinju.

Brzo je Harrison pogodila kroše koji je Vieira itekako osjetila, no bio je početak borbe tako da nije imao previše utjecaja na brazilsku borkinju. Kayla je zauzela centar kaveza, brzo je borbu odvela na žicu odakle je pogađala odlična koljena, no publika je negodovala jer tu nije bilo previše udaraca i previše akcije. Goddard ih je upozoravao upravo zbog toga, no Vieira nije uspijevala pobjeći. Uspjela je to tek nešto kasnije, no Kayla ju je vrlo brzo srušila. Prošla je Kayla u ‘‘monut‘‘, pogodila odličan lakat, no vremena za finiš nije bilo.

Otvorila je Kayla i drugu rundu u dominantnom stilu. Ona je bila ta koja je diktirala tempo borbe, a pokazala je i odlične ‘‘low kickove‘‘ kojima je radila štetu na nozi protivnice. Kayla je ponovno borbu odvela na žicu, bila je dosta agresivnija od svoje protivnice, no odličan laka tu razdvajanju pogodila je i Vieira. Sudac ih je ponovno razdvojio zbog neaktivnosti u samom finišu druge runde.

Posjekotinu iznad desnog oka zadobila je Kayla od onog lakta u prethodnoj rundi, a treću je rundu otvorila na sličan način kao prethodne dvije. Odličan ‘‘low kick‘‘ ponovno je Kayla demonstrirala, a prvi dio runde nije obilježilo previše akcije. Kayla je uz žicu uspjela srušiti protivnicu, pogađala je odlične udarce u parteru. Opasne laktove posjeduje Harrison, a nekoliko njih prošlo je iz te gornje pozicije. Prešla je Kayla u ‘‘monut‘‘, te tako potvrdila večerašnju pobjedu.

Linker
06. listopad 2024 07:28