UFC

Kelvin Gastelum otkrio tko mu je bio teži protivnik između Adesanyje i Whittakera

Robert Whittaker i Kelvin Gastelum

 Asanka Ratnayake/Shutterstock Editorial/Profimedia
Desetorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije opisao je svoje iskustvo

Kako se UFC 271 priredba približavala, sve je više raznih analiza, pretpostavki o tome kakvog ćemo Roberta Whittakera gledati ovaj put i može li Adesanya biti dominantan kao u prvom meču iz 2019. godine. Jedan od onih koji izuzetno dobro poznaje mogućnosti oba borca, svakako je Kelvin Gastelum.

UFC-ov borac srednje kategorije, borio se s obojicom te je u oba navrata poražen. Adesanya je Gasteluma pobijedio u četvrtom mjesecu 2019. godine, a borili su se za privremeni pojas u srednjoj kategoriji. Mnogi relevantni MMA portali, vidjeli su taj meč kao najbolji u 2019. godini, a uistinu smo gledali pravi rat kroz pet rundi. Izzy je na koncu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Kelvin se protiv Whittakera borio prošle godine, u četvrtom mjesecu. ''Reaper'' je slavio jednoglasnom odlukom, a to je ujedno i posljednji nastup Roberta Whittakera. Australac je u tom meču pokazao mnoge inovacije i raznovrsnost. Čak četiri rušenja, upisao je Whittaker u tom meču, a u preostalih 16 UFC nastupa, upisao je ukupno šest rušenja. Očito je ''Reaper'' prepoznao kako mu treba i taj segment MMA-a, ukoliko želi ozbiljnije ugroziti borca poput Adesanyje.

Što se Gasteluma i njegove prognoze tiče, on je ostao fasciniran nakon nastupa protiv Whittakera. Naime, Kelvin ističe kako se radi o borcu koji nema slabosti.

''Nakon moje borbe s Whittakerom, nikad nisam ostao tako opčinjen. Na neki način, češao sam se po glavi i razmišljao kako je taj tip uistinu bio bolji od mene. Nisam vidio niti jednu slabost. Jednostavno je bio puno bolji. Nikada se nisam tako osjećao u borbi. Čak niti Adesanya mi nije prouzročio takav osjećaj. Mislim da je Robert 'operirao' na posve drugoj razini. Ako može nastaviti funkcionirati na toj razini, onda smatram da može doći do pobjede.'', rekao je Gastelum u emisiji tijekom vaganja boraca za UFC 271 priredbu.

Dakle, Gastelum vjeruje da Whittaker ima sposobnost da pobijedi Adesanyju, a tome se naravno nada i sam Robert. Međutim, Izzy ističe kako je i on sam napredovao te da nije uočio neki značajan napredak kod Whittakera. Sve ćemo saznati u ranim nedjeljnim satima.

Linker
25. travanj 2024 05:26