UFC

Kevin Holland i službeno uskočio u borbu protiv Marvina Vettorija

Kevin Holland
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Glavna borba iduće UFC priredbe spašena je uskakanjem Kevina Hollanda u sudar s Marvinom Vettorijem

Za Kevina Hollanda nema odmora. Manje od dva tjedna nakon uvjerljivog poraza koji je doživio od Dereka Brunsona i kojim je prekinut njegov niz od pet pobjeda, Trail Blazer prihvatio je ponudu uskočiti kao zamjena u borbu protiv Marvina Vettorija. Borba se održava 10. travnja na UFC on ABC 2 priredbi, gdje je prvobitno planirani protivnik za Vettorija trebao biti Darren Till.

Bit će do čak sedma borba za Hollanda (21-6, 8-3 UFC) u posljednjih 11 mjeseci, što će ujedno biti rekord modernog UFC-a, odnosno najviše borbi odrađeno unutar razmaka od jedne godine. No, njemu to niti jednom do sada nije predstavljalo problem. Jedino će ovako ovaj 28-godišnjak odgoditi planove za spuštanje u velter kategoriju, koje je najavio za svoju iduću borbu. Umjesto toga dobio je priliku napasti ranking karijere, koji bi mu pobjeda nad Talijanom svakako donijela.

Godinu dana mlađi Vettori (16-4-1, 6-2-1 UFC), inače borac poznat po "kratkom fitilju", burno je i žestoko reagirao nakon što mu je Darren Till zbog ozljede otkazao. Tim putem zatražio je borbu za titulu prvaka, koju se pobjedom protiv Engleza nadao izboriti. Ipak, morao je prihvatiti okršaj protiv Hollanda. On se trenutno nalazi unutar niza od četiri pobjede, koji je pokrenuo nakon tijesnog poraza podijeljenom sudačkom odlukom od Israela Adesanye. Na službenoj ljestvici izazivača srednje kategorije, Vettori se nalazi na šestom mjestu, dok Holland zatvara Top 10.

Ovo će biti druga UFC priredba na ABC televiziji te će se poput prve održati u poslijepodnevnim američkim satima. To znači da sam po drugi put ove godine čeka večernji UFC spektakl, što je svakako nama osobno najbolje vijest u vezi cijele ove priredbe.

Linker
16. travanj 2024 19:30