UFC

Kevin Holland ostaje u srednjoj kategoriji, ugovorio je i novu borbu

Marvin Vettori i Kevin Holland
 USA Today Network/Ddp USA/Profimedia
‘TrailBlazer‘ će pokušati doći do svoje prve pobjede u 2021. godini

Nakon što je bio hit borac UFC-a u drugoj polovici 2020. godine, onoj nakon što se UFC reorganizirao te krenuo s održavanjem priredbi, Kevin Holland za sada ovu godinu ne pamti po najboljem. U ožujku i travnju doživio je uvjerljive poraza od Dereka Brunsona i Marvina Vettorija, u kojima je posebno loše izgledao na hrvačkoj bazi i zapravo je tu od obojice bio izdominiran. Prekinut je tako njegov niz od pet pobjeda, koji ga je doveo na rub UFC-ovog Top 10 poretka.

Već prije borbe protiv Vettorija, Holland je najavio spuštanje u velter kategoriju, no prihvaćanje te borbe je tu namjeru stavilo na pauzu. Nakon borbe protiv Talijana ponovno je pričao o tome, no čini se kako se nešto u njegovom stavu promijenilo nakon što je prihvatio poziv Daniela Cormiera te je otišao u American Kickboxing Academy poraditi na svom hrvanju. Nakon određenog vremena provedenog na treninzima u San Joseu, nastavio je s ozbiljnim hrvačkim radom pa ga tako na Instagramu vidimo u društvu još jednog bivšeg UFC prvaka, Johnyja Hendricksa.

Osim nastavka rada na svom hrvanju, čini se kako Holland (21-7, 8-4 UFC) odlučio ostati još neko vrijeme u srednjoj kategoriji. Upravo u toj diviziji dogovorio je svoju iduću borbu. 2. listopada čeka ga okršaj protiv Kylea Daukausa (10-2, 1-2 UFC).

Daukaus je bivši prvak CFFC promocije i brat trenutno vrlo uspješnog UFC teškaša, Chrisa Daukausa. Za sada u UFC-u nije potvrdio talent o kojem se pričalo kad je doveden, no još uvijek ima priliku to napraviti. Daukaus je inače majstor borbe u parteru i ovdje bismo mogli vidjeti koliko je Holland napredovao u tom segmentu. Ipak, s druge strane Kyle nije toliko dobar hrvač pa će misija biti prije svega odvesti borbu na pod.

Holland će ovdje imati imperativ pobjede, ako namjerava ostati relevantan i zanimljiv, što je svojim borbama, ali i karakterom svakako postao. No, i bolji borci od njega teško su prošli kroz niz od tri poraza i vratiti se na staro. Jednostavno, nema izbora, u ovoj borbi morat će pobijediti, a ništa drugačija situacija nije niti kod Daukausa. Jedino što bi njemu o ovoj borbi mogao ovisiti ostanak u promociji.

Linker
22. travanj 2024 01:15