UFC

Kevin Holland se umirovljuje? ‘Imao sam dobar niz, naplatio sam se, izlazim‘

Kevin Holland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nešto više od mjesec dana prije 30. rođendana, Kevin Holland ozbiljno razmišlja o povlačenju iz sporta

Čini se da bi još jedna MMA karijera mogla biti privedena kraju unutar 2022. godine. Jose Aldo, Luke Rockhold, Donald Cerrone, Joanna Jedrzejczyk samo su neka od velikih imena koja su napustila sport u ovoj kalendarskoj godini, a naznake povlačenja iz sporta sada daje i Kevin Holland.

29-godišnji američki borac srednje i velter kategorije iza sebe ima 32 profesionalna nastupa (23-8, 1 NC, 10-5 UFC), a pod okriljem UFC-a nastupa od 2018. godine. Posljednji nastup upisao je prije nešto manje od dva tjedna, a Khamzat Chimaev lakoćom ga je porazio na UFC 279 eventu. Dvije minute i 13 sekundi trebalo je Chimaevu da prisili Kevina na predaju ‘‘D‘Arce gušenjem‘‘.

Time je Chimaev prekinuo Hollandov niz od dvije uzastopne pobjede, a iako Holland nije spominjao umirovljenje neposredno nakon meča, od danas je situacija nešto drukčija.

‘‘Imao sam dobar niz. Za malo više od mjesec dana punim 30 godina. Naplatio sam se, izlazim. Sljedeći odabir karijere?‘‘, objavio je Holland na svom Instagram profilu.

Podijelio je Kevin i dva Instagram storyja u kojima spominje umirovljenje prije 30. rođendana i otvaranje automobilskog kluba kao najveći cilj.

image

Instagram story Kevina Hollanda

Instagram (trailblaze2top)

image

Instagram story Kevina Hollanda

Instagram (trailblaze2top)

Svi koji prate Hollandov lik i djelo, ove objave uzet će s velikom doze rezerve, jer Holland je poznati šaljivdžija ili modernim rječnikom ‘‘trol‘‘. Dakle, ove objave na Instagramu zasad ne treba tumačiti kao njegovo definitivno povlačenje, ali mogućnost svakako postoji.

Ukoliko se Kevin službeno umirovi, zasigurno će nas i UFC-ovi čelnici obavijestiti o tome- Kad je u pitanju njegov 30. rođendan, Holland bi ga trebao proslaviti 5. studenog (11. mjesec). Bila bi šteta da se ovako uzbudljiv borac povuče s nepunih 30 godina starosti, ali ako je želja okopnila, nema smisla nastavljati. Preostaje nam vidjeti hoće li Holland potvrditi povlačenje ili ipak slijedi objava u kojoj govori da se samo malo našalio sa svojim fanovima.

Linker
24. travanj 2024 04:50