UFC

Kevin Lee nastavio tamo gdje je stao prije odlaska iz UFC-a: Rinat Fakhretdinov ekspresno ga je završio

Kevin Lee (lijevo) i Rinat Fakhretdinov (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Sjajni ruski borac nije trebao niti punu minutu kako bi došao do pobjede nad nekoć velikim potencijalom

Nešto manje od dvije godine prošle su od posljednjeg nastupa Kevina Leeja (19-8-0) pod okriljem UFC-a, a nekoć ponajveći UFC-ov talent vratio se u organizaciju borbom protiv nevjerojatno opasnog Rinata Fakhretdinova (21-1-0).

Sjajni Rinat bio je veliki favorit uoči ovog meča, a u meč je ušao s 19 pobjeda zaredom. Već nakon 35 sekundi borbe, Rinat je desnicom uzdrmao Kevina Leeja i poslao ga je na tlo. Ekspresno je ruski borac zaključao ‘‘giljotinu‘‘, a Herbu Deanu ljudi izvan kaveza sugerirali su da je Kevin Lee ostao bez svijesti. Pomalo nezahvalna bila je pozicija za provjeru od strane suca koji nije htio napraviti pogrešku i prerano prekinuti meč. Uspio je Dean ipak nekako utvrditi da je Lee ostao bez svijesti i meč je završio nakon manje od 60 sekundi.

Rinat Fakhretdinov upisao je treću pobjedu u svom trećem UFC nastupu, a Kevin Lee pobjedu u UFC-u čeka od 2019. godine i nokauta protiv Gregora Gillespieja. Najavljivali smo vam uoči ovog meča kako se radi o vrlo nezahvalnoj borbi za Kevina Leeja, te da se čini kao da ga je UFC vratio da ga iskoriste za izgradnju svojih novih potencijala.

Lakoćom je Rinat Fakhretdinov porazio Kevina Leeja i dokazao je kako zaslužuje borbu protiv nekog od rangiranih velteraša. Kad je Kevin Lee u pitanju, pitanje je kako će se 30-godišnji američki borac mentalno nositi s ovim porazom.

Lee je imao velika očekivanja od povratka u UFC i u meč je ušao vjerujući kako je sada puno kvalitetniji i zreliji borac nego nekoć. Nažalost, njegov povratak u UFC završio je nakon samo 55 sekundi borbe i Lee jednostavno nema kvalitetu za parirati najboljim borcima na svijetu. Nekoć je možda imao, ali sada definitivno nema.

Linker
27. travanj 2024 12:42