UFC

Kevin Lee nakon teškog poraza povlači se iz sporta? ‘Život je puno više od ovoga‘

Kevin Lee

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Nekoć vrlo perspektivni UFC-ov borac nedavno je upisao težak poraz, a možda i posljednji u karijeri

Velika očekivanja imao je Kevin Lee po povratku u UFC, ali njegov optimizam bio je kratkog vijeka. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odlučili su ga upariti s Rinatom Fakhretdinovim (21-1-0, 3-0 UFC), jednim od najvećih potencijala u velter kategoriji.

Mnoštvo je onih koji su to uparivanje označili kao UFC-ovu osvetu. Dojam je kako je Lee poslužio kao ‘‘žrtveno janje‘‘ za perspektivnog borca. Fakhretdinov je lakoćom slavio u tom meču održanom početkom ovog mjeseca i upisao je pobjedu protiv zvučnog imena. Lee je završio nokautiran nakon samo 55 sekundi, a to bi mogao biti i njegov posljednji nastup u karijeri.

Društvenim mrežama kruži ‘‘screenshot‘‘ komentara kojima Lee najavljuje povlačenje iz ovog sporta, a brojni MMA portali podijelili su te Kevinove komentare.

‘‘Umirovit ću se, ali ne mogu pronaći prave riječi koje bih iskoristio u videu.‘‘, napisao je Lee u prvom komentaru, a potom je dodao:

‘‘Život je puno više od samih borbi.‘‘

Kevin Lee proteklih nekoliko godina prolazi kroz vrlo nezgodno razdoblje. Nekoć je Kevin kotirao kao ponajveći UFC-ov talent u lakoj kategoriji, ali od desetog mjeseca 2017. godine pa do osmog mjeseca 2021. godine, Lee je upisao pet poraza u sedam nastupa. Uslijedio je i pozitivni test na doping zbog uporabe Adderalla, a Lee je tvrdio da kako taj lijek koristi jer mu je dijagnosticiran ADHD (Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje). Nedugo poslije Lee je otpušten iz UFC-a, ali ove godine uspio se vratiti u organizaciju.

U međuvremenu se Kevin preobratio na islam, tvrdio je kako se napokon pronašao i da se u UFC vraća kao zreliji borac. Meč protiv Fakhretdinova pokazao nam je kako Lee jednostavno ne može parirati najboljim borcima, a čini se da bi se i sam Kevin mogao pomiriti s time.

Ako se Lee uistinu povuče, mnogi će ga pamtiti kao talenta koji nikada nije ostvario svoj potencijal. Nekoć je Lee oduševljavao svojim atleticizmom i hrvačkim vještinama, a porazio je neka zvučna imena poput Michaela Chiese, Edsona Barboze, Gregora Gillespieja, Michela Prazeresa itd. Nažalost, karijera danas 30-godišnjeg Leeja odjednom je strmoglavo krenula prema dolje. Iza njega je 27 profesionalnih nastupa, a upisao je 19 pobjeda i osam poraza. Vrijeme će pokazati povlači li se iz ovog sporta ili se radi o trenucima slabosti nakon teškog poraza.

Linker
27. travanj 2024 15:08