UFC

Kevin Lee se pridružio trendu: ‘Za borbu protiv Sancheza zaradit ću više nego neki UFC prvaci‘

Kevin Lee

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Lee će idućeg mjeseca debitirati u promociji Khabiba Nurmagomedova

Nakon lošeg rezultatskog niza, čiji je epilog bio napuštanje UFC-a, Kevin Lee brzo je pronašao novog poslodavca. Prihvatio je ponudu Eagle FC promocije, odnosno njenog vlasnika Khabiba Nurmagomedova. Debi u toj promociji imat će 11. ožujka, kad će predvoditi Eagle FC 46 priredbu borbom protiv još jednog bivšeg člana UFC-a, Diega Sancheza.

Lee kaže kako je brzo prebolio napuštanje UFC-a, dodavši kako to zapravo nije promocija u kojoj se nalaze najbolji borci svijeta te da na vrh može doći i preko drugih organizacija.

"Svi znamo da najbolji borci nisu uvijek u UFC-u. Ima boraca ih Rusije za koje ne znate, a koji bi prebili većinu. Ja sam kompetitivan lik kojeg ta kompetitivnost tjera da bude bolji od njih. I to je proces koji ne prestaje. Nije da se mogu sad opustiti jer ću zaraditi gomilu novca, nije da se mogu ići zabavljati. Na kraju, ovo je borba za život. Ljudi gube život radeći ovo, a natjecatelj u meni je i dalje motiviran. Novac me više ne mora brinuti jer sam tu siguran. Moj ugovor će mi osigurati više nego što većina UFC prvaka ima priliku vidjeti. To je sjajno. Ali opet taj natjecatelj na sve ovo gleda kao na istu igru, iako ću već u prvoj borbi zaraditi više nego UFC prvaci. Tako da, možemo se ipak i malo zabaviti", rekao je Lee u razgovoru za MMA Junkie.

Lee se ovima pridružio seriji boraca koji su u posljednje vrijeme izjavili kako su izvan UFC-a zaradili više novca nego dok su bili članovi najveće svjetske MMA promocije. Corey Anderson i Anthony Johnson to tvrde za Bellator, Chad Mendes za BKFC, a evo sad i Kevina Leeja koji tvrdi kako će ga Khabib platiti svote o kakvima kao UFC borac nije mogao niti razmišljati.

Prema podacima Sports Dailyja, Lee je za svoje posljednje dvije borbe dobio 110 tisuća dolara za nastup, dok nije poznato je li imao udvostručenje honorara za pobjedu, no prema ranijem ugovoru možemo pretpostaviti da je. Naime, ranije je zarađivao 84 tisuće dolara i još toliko za pobjedu. Najviše je zaradio u srpnju 2017. godine, kad se protiv Tonyja Fergusona borio za privremenu titulu. U pitanju je svota od 250 tisuća dolara. Prema tome, ukupno je od dosadašnjih UFC honorara zaradio nešto više od jednog milijuna i 600 tisuća dolara.

Inače, nakon prve američke priredbe Eagle FC-a, jedan poznati borilački portal zatražio je informacije o honorarima boraca, ali dobio je odbijenicu. Ono što je prije bilo obavezno, a to je javna objava honorara, tako je još samo u nekoliko američkih saveznih država. Zbog toga ne možemo biti sigurni što je istina, a što ne. S jedne strane, takve izjave promociji odgovaraju. S druge strane, ako nije riječ o istini, mogli bi imati problema s angažiranjem drugih poz

Linker
26. travanj 2024 13:21