UFC

Khabib iznenadio mišljenjem o Fergusonu: ‘Nikad ga nisam smatrao elitnim borcem kategorije‘

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 screenshot (YouTube, UFC)
Godinama očekivana borba u povijest je otišla kao neostvarena dugogodišnja želja

Khabib Nurmagomedov slavio je u svih 29 profesionalnih MMA borbi koje je odradio. Od toga je njih 13 upisao kao UFC borac, uključujući osvajanje titule prvaka i tri uspješne obrane iste. Iako su preostali neki borci s kojima se nije susreo, budući da je njihov pravi uspon došao tek posljednjih mjeseci ili bi posrnuli korak do vrha, može se reći kako je Nurmagomedov očistio UFC-ovu laku kategoriju. No, je li to uistinu tako, odnosno je li možda ostao dužan?

Na Twitteru se pojavila snimka razgovora Khabiba i njegovog kolege, borca teške kategorije Magomeda Ismailova, u kojoj je bio upitan postoji li neka borba za koju žali da ju nije odradio. Zapravo, postoji li borba kojom misli da bi zaustavio sve sumnje u to tko je i koliko je dobar. Odgovor zapravo nije iznenadio, budući da se radi o borbi koja se planirala godinama i čak pet puta ugovarala te otkazivala.

"Mislim kako bi to bio Tony Ferguson, ali moram priznati da ga osobno nikad nisam smatrao elitnim borcem lake kategorije. Bio je jako dobar, no nisam ga takvim smatrao jer je nemoguće biti elita s 37 godina. Nitko to ranije nije uspio, ne bih uspio niti ja. S 37 godina u lakoj kategoriji, nema šanse, to mogu recimo teškaši", rekao je Khabib.

Onda je nastavio s dodatnim objašnjenjem zašto to smatra te zašto vjeruje kako je njihova međusobna borba imala smisla jedino u vrijeme dok je Tony bio unutar pobjedničkog niza.

"To je moje mišljenje koje ne možeš promijeniti. Osim toga, od 2016. godine se borio protiv Kevina Leeja, Edsona Barboze, Anthonyja Pettisa i Donalda Cerronea. To su borci koji tijekom ove četiri godine imaju zajedno 20 poraza. Činjenica je kako se od 2016. neko vrijeme nije borio protiv dobrih boraca. Onda su mu došle borbe protiv Gaethjea i Oliveire, i što se dogodilo? Deklasirali su ga, vidjeli ste to. Oba borca su dominirali protiv Tonyja. Sanjao sam tu borbu, no nije nam bila suđena", zaključio je.

Khabib je od listopada 2020. godine u borilačkoj mirovini, no UFC i dalje vjeruje kako ga mogu nagovoriti na povratak te mu iz tog razloga titula prvaka još uvijek nije oduzeta.

Linker
11. travanj 2024 23:43