UFC

Leon Edwards: ‘Diaza se može završiti, ja to namjeravam i napraviti‘

Leon Edwards
 MI News/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Prvi put će se jedna UFC borba unutar ‘normalnog programa‘ održati na pet rundi

Iako UFC 263 priredba na svom programu ima dvije borbe za titulu prvaka, čini se kako bi okršaj Natea Diaza i Leona Edwardsa kod mnogih fanova mogao dobiti najveću pažnju. Okršaj u srcu glavnog programa bit će savršena prilika za Edwardsa da nastavi svoj niz, tj. produži ga na devet pobjeda i promovira se u izazivača. A on sam ima plan kako to najbolje napraviti. Tako da uspije u onome što gotovo nitko nije, a tu namjeru otkrio je u razgovoru za MMA Junkie.

"Moram doći u tu borbu i završiti ga. Do sada je završen samo jednom, ali to je sve što trebam. Bio je zaustavljen, nije robot, nije nedodirljiv. Završen je i ja iskreno vjerujem kako ću ga također završiti. I ne mogu to dočekati. Moje vještine na nogama su previše za njega. Na podu ću isto biti previše za njega, na račun snage. Ne mogu dočekati pružiti mu priliku da to osjeti", najavio je Edwards, dodavši kako misli uspjeti u onome što su do sada napravili Josh Thomson, Hermes Franca i Jorge Masvidala. Dakle, više nego jednom je Nate doživio poraz prekidom i tu se Leon malo preračunao.

"Jednostavno vidim kako ću ga tući od samog početka i tako doći do prekida. Znam da je snažan i izdržljiv tip, ali isto tako znam da nije dovoljno snažan i izdržljiv da pobijedi mene. Radio sam naporno, žrtvovao sam puno toga i napokon je vrijeme da uloženi rad da rezultate", objasnio je.

Ono što je posebno kod ove borbe je to što će se održati na pet rundi, kao prva borba u UFC povijesti koja nije za titulu ili glavna borba priredbe, a da će dobiti tzv. šampionske runde. Dana White je objasnio kako je to obojici bio uvjet za dogovaranje borbe, a vrlo brzo su krenuli komentari da to ide u prilog Diazu, uz kojeg postoji i neka urbana legenda kako je sve bolji kako borba prolazi.

"Ne mislim da mu borba na pet rundi daje prednost. Ovo mi je mislim peta glavna borba i spreman sam na to, bio sam već tu. Ne mislim da mu to može ići u prilog. Zapravo, mislim da on prima jednaku štetu kroz svih pet rundi. To je ono što vidim i u našoj borbi, samo što će ga moje ruke završiti. To je način da pokažem svijetu da ja zaslužujem iduću borbu za titulu", potvrdio je još na kraju "Rocky".

UFC 263 održava se 12. lipnja, dakle vrlo nam je blizu!

Linker
09. travanj 2024 18:29