UFC

Khabib na primjeru Miočića i Cormiera objasnio razliku američkog i dagestanskog hrvanja

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Aktualni UFC-ov prvak analizirao je svog protivnika i odgovorio na neka vrlo zanimljiva pitanja

Ima li Justin Gaethje odgovor na hrvanje Khabiba Nurmagomedova? Pitanje je to s kojim se možda i najviše susrećemo u danima uoči velike UFC 254 priredbe.

'The Highlight' definitivno ima vrlo dobru obranu od hrvačkih zahvata. Pokazao je to više puta i to ne bi trebalo nikoga čuditi jer ipak je hrvanje sport s kojim se počeo baviti još dok je imao samo četiri godine...

Gaethje je i tijekom karijere dvaput bio prvak Arizone kao predstavnik srednje škole u Saffordu, a nešto kasnije je postao i NCAA Division I i All-American hrvač tijekom razdoblja provedenog na Sveučilištu Sjevernog Colorada. No, je li dovoljno dobar za Khabiba?

Upravo te teme dotaknuo se i aktualni UFC-ov prvak u lakoj kategoriji koji je na press konferenciji istaknuo da postoji velika razlika između dagestanskog i američkog stila hrvanja.

"Mislim da postoji velika razlika. Svjestan sam ja da on zna hrvati, ali hrvati 25 minuta? Baš sam danas rekao (Danielu Cormieru) - kad si se borio posljednji puta sa Stipom Miočićem, zgrabio si jednom njegovu nogu, srušio ga, no brzo ste se vratili na noge. I to je bilo to, završio si. Sve ostale minute proveli ste na nogama. No, velika je razlika između mene i DC-ja. Pokušam li srušiti (Gaethjea) jednom i on pokaže dobru obranu, ja ću to nastaviti raditi čitavu noć. To je velika razlika između američkog i dagestanskog hrvanja", zaključio je Khabib.

Neporaženi Nurmagomedov u istom je obraćanju nahvalio Gaethjeove 'kickove', ali i u daljnjoj analizi istaknuo da su "svi dobri dok se borba odvija na nogama".

"Čim ih zgrabim, situacija se malo promijeni. No, mislim da on više od Dustina Poiriera, Conora McGregora i ostalih zna kako hrvati. Stoga će i protiv njega biti nešto teže, ali spreman sam ga pokušati srušiti i 100 puta ako to bude potrebno. Subotnja večer bit će vrlo zanimljiva. On je vrlo opasan u prvoj rundi. Mislim da su on i Conor najopasniji likovi u prvoj rundi, ali pričamo li o drugoj, trećoj... Tada oni postaju nešto poput običnih boraca", zaključio je Khabib koji će u subotu u Abu Dhabiju loviti 29. pobjedu iz isto toliko nastupa.

Linker
24. travanj 2024 11:41