UFC

Khabib Nurmagomedov najavljuje brzu pobjedu Makhacheva: ‘Naježim se od iščekivanja‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Umirovljeni Dagestanac dugo je iščekivao ovakvu priliku za svog pulena

Dagestanska ekipica, odnosno Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev dobili su ono što dugo već zazivaju. Islam Makhachev borit će se za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije, a udovoljena je i njihova želja po pitanju lokacije samog meča.

22. listopada (deseti mjesec) Makhachev će u Abu Dhabiju tražiti pobjedu protiv Charlesa Oliveire. Radi se o jednom od najzanimljivijih mečeva koje UFC u ovom trenutku može ponuditi. Obojica djeluju nepobjedivo kroz posljednjih nekoliko godina, a stilski se također radi o interesantnoj borbi.

Makhachev je borac koji preferira odvesti borbu u parter i dominirati iz gornje pozicije, ali Charles Oliveira najveći je majstor ‘‘submissiona‘‘ u povijesti UFC-a i s njime nikada nije dobra ideja otići u parter.

Iako Brazilac tehnički nije prvak zbog pada na vagi uoči meča protiv Justina Gaethjea u petom mjesecu ove godine, svi ‘‘Do Bronxa‘‘ vide kao najboljeg borca lake kategorije. Islam Makhachev imat će veliku motivaciju dokazati suprotno, a njegov prijatelj Khabib Nurmagomedov uvjeren je kako će njegov nasljednik postati novim prvakom.

‘‘Naježim se od iščekivanja. Islam Makhachev borit će se protiv trenutno najboljeg borca u UFC-u. Oliveira je proglašen najboljim borcem u 2022. godini (prema ESPN-u). On je jedan od najboljih neovisno o kategorijama, a također je i u nizu od 12 (11, op.a) uzastopnih pobjeda. Ova borba dat će odgovore na sva pitanja. Netko čita povijest, dok ju neki drugi ispisuju. Pripremite vaše izlike, jer ciljamo na rani prekid protiv Oliveire. InshaAllah.‘‘, poručio je Nurmagomedov na svom Instagram profilu.

Lijepo je vidjeti da Khabib ima visoko mišljenje i o Charlesu Oliveiri, a krajnje je optimistično očekivati rani prekid protiv Brazilca. Khabib očito ima veliko povjerenje u svog dugogodišnjeg prijatelja i sparing partnera, a hoće li Islam Makhachev opravdati njegova očekivanja, saznat ćemo kroz nešto manje od tri mjeseca.

Linker
14. svibanj 2024 18:14