UFC

Khabib Nurmagomedov okreće ploču: ‘Dana White je u pravu, bit će mi čast učiti od njega‘

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Umirovljeni dagestanski borac, osjetio je sve poteškoće koje donosi posao vođenja MMA promocije

Nakon izuzetno uspješne MMA karijere, Khabib Nurmagomedov bacio se u trenerske, ali i promotorske vode. Njegova Eagle FC promocija, sinoć je debitirala na američkom tlu, a Nurmagomedov se sve više upoznaje s težinom posla koju vođenje promocije donosi.

Eagle FC 44 promocija održala se u Miamiju, a event su predvodili Sergei Kharitonov i Tyrone Spong. Ruski borac slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Izuzev njih, na eventu su nastupila brojna poznata imena poput Rashada Evansa, Raya Borga, Anthonyja Njoukanija itd. Nekih većih problema u samom održavanju eventa nije bilo. Fanovi putem Twittera, uočavali su grešku u grafici prilikom prijenosa koji su gledali. Naime, boje rukavica nisu bile usklađene na grafici sukladno s bojom rukavica koju su borci uistinu nosili. Tako bi za borci u plavim rukavicama, pisalo da nosi crvene i obratno.

Ipak, izuzev toga, moglo bi se reći kako je Khabibova promocija uspješno odradila prvi event u Americi. Borci poput Kharitonova i Evansa iskazali su želju da ponovne nastupe pod okriljem Eaglea i to su svakako dobre naznake za Nurmagomedova. Khabib je uoči eventa poručio UFC-u i Bellatoru da pripaze na tretman svojih boraca, jer oni su spremni potpisati sve nezadovoljne. Dagestanac je time jasno poručio kako ih vidi kao konkurenciju i planira se boriti s njima za premoć na tržištu.

UFC-ov predsjednik Dana White, krajem 12. mjeseca protekle godine, osvrnuo se na Khabibovu ulogu kao čelnog čovjeka MMA promocije. Dana je zapravo jedan od sinonima kad su u pitanju čelnici MMA promocija i posjeduje ogromno iskustvo u tom poslu. Khabibu je tada poručio kako ga čeka jako težak posao.

"Nisam razgovarao s Khabibom o njegovoj promociji. Saznat će kako je to biti s druge strane. Nije tako zabavno kao što što čini. Naučit će. Ako već sada ne zna neke stvari, brzo će saznati", rekao je White u razgovoru za MMA Junkie, dodavši:

"Ako me pita za koji savjet, naravno da ću mu ga dati. Ali, on je očito odlučio saznati na teži način kako je to."

Čini se kako je Khabib uistinu gledao na Whitea kao na konkurenciju i stoga nije htio tražiti niti savjet. Međutim, umirovljeni MMA borac, nakon sinoć održane priredbe, priznao je kako mu nije bilo lako odraditi sav posao uz organizaciju.

''Danas kad sam se probudio, osjećao sam se nervozno kao da me čeka borba. Isti su osjećaji. Brzo sam shvatio da se ipak ne borim, nego da organiziram borilačku priredbu. Bio je to dan pun nervoze, ali sada sam sretan.''

Što se suradnje i konzultacija s Whiteom tiče, Nurmagomedov je smirio tenzije, prije nego li su se one zapravo i dogodile. Khabib je istaknuo kako nije ušao u ovaj posao tražiti neprijatelje, nego saveznike te je dodao kako se planira sastati s Whiteom. UFC-ov predsjednik trebao bi mu pomoći da unaprijedi svoju promoci.

''Ništa u vezi s ovim poslom nije lako. Dana White je u pravu. Idući mjesec sastat ću se s njime u Vegasu. Razgovarat ćemo o puno toga. Ja sam tek početnik u ovome. Koliko godina iskustva on ima? Najbolji je u ovome i velika mi je čast učiti od njega.'', rekao je Khabib na konferenciji za medije.

Čini se kako je Nurmagomedov uistinu na teži način saznao o kakvom se poslu radi. Ispostavilo se kako Whiteovo iskustvo pametno progovara iz njega, a Khabib će ipak morati potražiti nekoliko savjeta. Na kraju krajeva, nema ništa loše u tome.

Linker
20. travanj 2024 16:26