UFC

Khabib Nurmagomedov: ‘Oliveira se neće pojaviti u Abu Dhabiju, UFC će ga zamijeniti Dariushom‘

Khabib i Islam

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Dariush i Makhachev su se već jednom trebali boriti

Ako nije naiščekivaniji, sigurno jest jedan od naiščekivanijih mečeva godine. Radi se naravno o borbi za pojas lake kategorije između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva, a bore se krajem idućega mjeseca u Abu Dhabiju.

Pojas lake kategorije trenutno nema vlasnika. Charles Oliveira je pao vagu kada je trebao braniti pojas protiv Justina Gaethjea, a meč je pobijedio tako da je tron jedne od najboljih UFC-ovih kategorija trenutno prazan.

Oliveire i Makhachev predvodit će UFC 280 priredbu, a dojam je da su fanovi sve nestrpljiviji kako se event približava. Iako je prema kladionicama favorit Makhachev, Oliveiru se nikako ne smije otpisati i podcijeniti jer nam povijest pokazuje da je upravo tada on najbolji.

No, bivši prvak UFC-ove lake kategorije i sada već umirovljeni Khabib smatra kako se Oliveira uopće neće pojaviti u Abu Dhabiju, a rekao je i s kim ga namjeravaju zamijeniti:

‘‘Jednostavno mislim da se Charles Oliveira neće pojaviti u Abu Dhabiju i UFC će ga zamijeniti s Beneilom Dariushom. Neovisno o tome tko će biti protivnik, Islam je na putu da postane najbolji na svijetu‘‘, napisao je Khabib na svom Twitter profilu.

Inače, Makhachev i Dariush su se već trebali boriti ranije ove godine, ali se Dariush zbog ozljede morao povući iz borbe. Dugo je tada bio bez protivnika, ali vraća se na UFC 280 priredbi protiv bivšeg dvostrukog KSW-ovog prvaka Mateusza Gamrota.

Linker
24. travanj 2024 13:44