UFC

Khabib Nurmagomedov: Ostati neporažen je nemoguće!

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Khabib Nurmagomedov želi napraviti nešto što smatra kako je gotovo nemoguće, odnosno umiroviti se neporažen. Kaže kako će to moći napraviti jedino ako se na vrijeme odluči povući.

UFC-ov prvak lake kategorije trenutno se odmara na najbolji mogući način. Putuje svijetom i ubire plodove svojih rezultata, kako sportskih tako i financijskih. U posljednje vrijeme ipak se počeo družiti s medijima pa se tako nekad dođe do vrlo zanimljivih informacija. Ovog puta one se tiču toga koliko će se Khabib još boriti.

"Ostalo mi je još par godina. Dvije, maksimalno tri, ali mislim kako će ipak biti dvije. Ne želim se boriti cijeli život jer znam koliko je to teško", rekao je Khabib u razgovoru za Arab News, dodavši:

"Znam da dolazi puno mladih gladnih momaka i znam da je nemoguće zauvijek ostati neporažen. Gotovo je nemoguće. Možete pogledati kroz primjere iz povijesti. Svi najveći jednog su dana izgubili. Svi oni koji nisu znali prepoznati kad je vrijeme za stati. Meni je to za otprilike dvije godine."

Dok ne odluči kako je došlo vrijeme za prestati s aktivnim natjecanjem, Khabiba ćemo sigurno gledati u još nekoliko velikih borbi.

"Donedavno nisam razmišljao o tome, no sad mislim kako sam blizu kraja. 28-0 sam i nastupat ću još neko vrijeme. Napunio sam 31 godinu što nikako nije puno, no s 33 ili 34 moram biti gotov. Sad sam fokusiran na ono što je ispred mene, imam još kvalitetnog natjecanja i kvalitetnih izazova koje moram proći", objasnio je.

Khabib je već najavio kako bi želio predvoditi stadionsku priredbu u St. Petersburgu, u ožujku iduće godine. Gledajući na njegovu popularnosti, UFC b mu to mogao ispuniti. Protivnik u idućoj obrani naslova bi mu, prema svemu sudeći, trebao biti Tony Ferguson.

Linker
16. svibanj 2024 07:26