UFC

Khabib Nurmagomedov otkrio tri borca s kojima se htio boriti: Tony Ferguson očekivano je na toj listi

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Umirovljeni dagestanski borac pet puta je imao ugovoren meč protiv Fergusona, ali nikad se nisu borili

Veliku MMA karijeru iza sebe ima Khabib Nurmagomedov (29-0). Neporažen u 29 profesionalnih nastupa, 13 pobjeda u UFC-u, tri obrane pojasa u lakoj kategoriji i pobjede protiv vrhunskih boraca kao što su Dustin Poirier, Rafael dos Anjos, Justin Gaethje i Conor McGregor.

Unatoč tome, Khabibu se nerijetko zamjera da se prerano povukao, kao i da se borio s premalo vrhunskih boraca, elitnih boraca. Meč koji MMA fanovi ne mogu prežaliti što se nije dogodio jest onaj između Tonyja Fergusona i Khabiba. Ta borba čak pet puta je otkazana, a Khabib je gostujući na javnoj smotri u Torontu priznao kako je i njemu žao jer do tog meča nikad nije došlo.

Naime, Nurmagomedov je imenovao tri borca s kojima se htio boriti u svojoj karijeri, ali nije dobio priliku iz raznoraznih okolnosti.

‘‘Naravno da je Tony Ferguson jedan od njih. Ali ta se borba nikad nije dogodila. Tu je još par boraca. GSP (Georges St-Pierre) je jedan od njih ako baš želite da kažem njegovo ime, ali tog tipa jako poštujem. Odrastao sam gledajući njegove borbe. 2007. godine kad je postao UFC-ovim prvakom, ja nisam niti započeo svoju profesionalnu karijeru. Bio sam amaterski borac i gledao sam puno njegovih mečeva sa svojim ocem. GSP mi je bio uzor među MMA borcima. Ali ako želite da navedem i taj meč, okej, dodajmo i GSP-a.‘‘, rekao je Khabib, a zatim je dodao na popis borca koji je nekoć bio WEC-ov i UFC-ov prvak lake kategorije.

‘‘Mislim da sam se 2014. ili 2015. jako htio boriti protiv Anthonyja Pettisa, jer on je tada negdje bio prvak. Ipak, izgubio je od Rafaela dos Anjosa, a njegova karijera krenula je prema dolje nakon toga, nikad se nije vratio. Dakle, Anthony Petts, Tony Ferguson i kanadska superzvijezda GSP.‘‘, dodao je Nurmagomedov.

Rijetko tko bi pretpostavio da će navesti Pettisa, ali ‘‘Showtime‘‘ je u periodu od 10. mjeseca 2011. godine do kraja 2014. godine upisao pet uzastopnih pobjeda pod okriljem UFC-a. Često su Pettisove pobjede bile spektakularne, a dolazile su i nokautima i ‘‘submissionima‘‘, ali RDA ga je u trećem mjesecu 2015. godine skinuo s trona.

Linker
13. travanj 2024 22:36