UFC

Khabib o najtežem periodu u karijeri prije točno deset godina: ‘Mislio sam da mi Bog šalje signale da prestanem s ovim‘

 Khabib Nurmagomedov 

 TASS/ddp USA/Profimedia
Khabib se ipak uspio oduprijeti svim nedaćama te dvije godine nakon svega toga uzeti UFC-ovu titulu

2020. godine, Khabib Nurmagomedov završio je svoju profesionalnu karijeru. S omjerom od 29-0 otišao je, po mnogima, u prijevremenu borilačku mirovinu, no neki dan je otkrio da je karijeru gotovo završio šest godina prije toga.

Prije točno deset godina, dakle 2014., Khabib je dominantno slavio odlukom sudaca protiv Rafaela dos Anjosa. Nakon toga ga dvije godine nije bilo u kavezu, a vratio se tek 2016. Razlog tome je bila teška ozljeda koja mu je gotovo završila karijeru u tom trenutku, a neki dan je u ‘‘Inspire me‘‘ podcastu progovorio o tom periodu:

‘‘To je bilo najteže razdoblje u mojoj karijeri. Sjećam se da sam izdominirao Rafaela dos Anjosa i nakon toga slomio nogu. Imao sam operaciju prednjeg križnog ligamenta. Nakon toga je dos Anjos postao prvak, a ja sam se pokušavao vratiti. Nakon toga sam još jednom pokidao isti ligament i završio na još jednoj operaciji. Kada sam se vratio, slomio sam rebra‘‘, započeo je Khabib.

‘‘Nakon svega toga sam se opet pokušao vratiti, pa sam završio na operaciji leđa. Bio je to vrlo težak period, sjećam se da sam razgovarao s ocem i rekao mu da mislim da mi Bog šalje signale da prestanem. On mi je rekao da ne mogu odustati, da je ovo test i da moram pokazati da sam čvrst. Ako nisi čvrst, odustat ćeš‘‘, pojasnio je.

Khabib se ipak uspio oduprijeti svim nedaćama te dvije godine nakon svega toga uzeti UFC-ovu titulu. Sve nakon toga je povijest, a nadamo se da danas nema tegoba zbog svih tih teških ozljeda.

Linker
05. rujan 2024 10:26