UFC

Khabib odgovorio na Fergusonove provokacije: ‘Želim ti sve najbolje, iako izgledaš kao govno‘

Tony Ferguson
 Ethan Miller/Getty Images/Profimedia
Tony Ferguson ne prestaje putem provokacija nagovarati Khabiba Nurmagomedova na povratak

Iako je trenutno unutar niza od dva poraza, Tony Ferguson nije prežalio peterostruku propalu priliku boriti se protiv Khabiba Nurmagomedova. Sad već službeno umirovljenog prvaka lake kategorije nije prestao prozivati i svako malo pojavi se neka nova poruku upućena Dagestancu.

Tako se jedna pojavila i sada, dok se Ferguson priprema za borbu protiv Beneila Dariusha, koju će odraditi 15. svibnja na UFC 262 priredbi. Prisjetio se putem videa jednog od njihovih sučeljavanja, usput još jednom pozvavši Khabiba na povratak.

No, ovog puta dočekao je i Khabibov odgovor, uz jedan jako koristan savjet.

"Uskoro imaš borbu, protivnik ti je jako opasan i jedan od najpodcjenjenijih u kategoriji, fokusiraj se na njega. Želim ti sve najbolje, iako izgledaš kao govno", napisao je Khabib u odgovoru, očito pomalo isfrustiran redovnim porukama "El Cucuya".

Ako nagovaranja Dane Whitea kod Khabiba nisu urodila plodom, teško da mogu Fergusonove poruke koje zapravo baš nemaju nekog velikog smisla. Njegov zadatak sad bi trebao biti prvo savladati Dariusha, po mogućnosti uz što bolji nastup. Nakon toga bi ponovno bio među relevantnim kandidatima za izazivača te bi taj status mogao izboriti putem jedne jače pobjede.

Ali, prije toga morat će popraviti svoju formu. Odradi li protiv Dariusha nastup kao protiv Charlesa Oliveire, mogao bi uslijediti treći poraz u nizu, a to bi ga dovelo u poziciju s koje bi se teško mogao vratiti, posebno ako uzmemo u obzir da mu je već 37 godina. Nažalost, prošle mu je godine prekinut niz od čak 12 pobjeda i na tako nešto se više nikad neće vratiti.

Linker
23. travanj 2024 19:50