UFC

Poirier potpisao ugovor za trilogiju s McGregorom pa omalovažio titulu UFC-ove lake kategorije

Dustin Poirier vs. Conor McGregor
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Još samo jedan potpis nedostaje do potvrde glavne borbe UFC 264 priredbe

Dustin Poirier potpisao je ugovor za UFC 264 glavnu borbu, odnosno za treće poglavlje trilogije protiv Conora McGregora. Nakon što to isto napravi i Irac, datum njihovog okršaja službeno će postati 10. srpnja, za kada se UFC službeno nada organizirati i International Fight Week druženje.

Tu vijest prvo su neslužbeno prenijeli određeni mediji, a kasnije je istu potvrdio i ESPN. Dakle, Poirier je dogovorio sve uvjete treće borbe, one koja bi mu trebala donijeti zaradu karijere.

Poirier je osim toga jučer bio i jako raspoložen na Twitteru pa se tamo našlo nekoliko zanimljivih objava, no najviše je pažnje donijela ona vezana uz UFC 262 priredbu koja se održava 15. svibnja i na kojoj će Charles Oliveira ili Michael Chandler postati novi UFC prvak lake kategorije.

"Zlato za budale", glasila je jedna od Poirierovih objava, a kroz komentare možemo zaključiti da je mislio na pojas za koji će se boriti Oliveira i Chandler.

Dustin se zapravo koristio izrazom "Fool's Gold", koji dolazi još iz vremena naseljavanja Amerike, a predstavljao je blistavo kamenje koje je samo podsjećalo na zlato, za kojim je tada bila žestoka potraga od strane doseljenika. Unatoč tome, ljudi koji nisu znali dobro raspoznati pravo zlato su na iskopavanje istog znali potrošiti dane, da bi na kraju ostali praznih ruku kad je isto trebalo naplatiti.

Mogli smo možda očekivati da će netko drugi obezvrijediti pojas prvaka, a ne Poirier, koji je još u siječnju ove godine tvrdio kako u karijeri ima još samo jedan cilj, a to je osvajanje titule prvaka, odnosno upravo tog pojasa. Taj stav se očito malo promijenio kad je upoznao pravo zlato, odnosno novce kakve mu je donijela siječanjska borba protiv McGregora, kao i one kakve će mu donijeti ova koju je dogovorio za srpanj.

Linker
11. svibanj 2024 05:27