UFC

Khabib otkrio kakvim se mentalnim igricama služio u svom posljednjem nastupu: Evo kako je plašio Gaethjea

 Khabib Nurmagomedov 

 Artyom Geodakyan/TASS/Profimedia
S ovakvim igricama ili bez njih, Khabib bi vrlo vjerojatno svakako pobijedio Gaethjea i obranio taj pojas

U desetom mjesecu 2020. godine svjedočili smo posljednjoj borbi karijere Khabiba Nurmagomedova. Na UFC 254 priredbi je svladao Justina Gaethjea ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, nakon čega je uslijedio emotivan govor i umirovljenje ovog velikog borca. Mnogi se i danas pitaju do kud je još mogao, ali na to pitanje nikad nećemo saznati odgovor.

Kako god, sada možemo jedino uživati u njegovim pričama o detaljima iz borbi za koje ranije nismo znali. Neki dan se pojavio u PBD Podcastu gdje je pričao kako se služio mentalnim igricama u svrhu nadmudrivanja Gaethjea:

‘‘On udara kao kamion ali ovo je jedna stvar koja ga je slomila. Kad me pogodio s desnim aperkatom i lijevim krošeom, to su bila dva najbolja udarca u tom meču. Rekao sam mu ‘brate, ovo je sve što ti imaš‘. Razgovarao sam s njim u kavezu. Volim Gaethjea i razgovarao sam s njim, pitao sam ga je li to sve što ima‘‘, rekao je Khabib.

‘‘Krajem prve runde se on počeo umarati i rekao sam mu da je to ‘jet lag‘ jer je u Abu Dhabi došao samo tjedan dana prije borbe, da sam ja ovdje već mjesec dana. Ne može tako, trebao je doći barem nekoliko tjedana ranije jer ja znam po sebi, ako dođem tjedan dana ranije, neću moći spavati‘‘, objasnio je.

S ovakvim igricama ili bez njih, Khabib bi vrlo vjerojatno svakako pobijedio Gaethjea i obranio taj pojas. Prava je šteta što ga nismo još koji put gledali kako ga brani, ali ukoliko je to njegova konačna odluka, onda se ona mora i poštovati.

Linker
24. travanj 2024 10:18