UFC

Što kažu kladionice? O‘Malley će biti osjetni favorit protiv Marlona Vere, ali ne i protiv Meraba

Sean O‘Malley (desno), Chito Vera (gore lijevo), Merab Dvalishvili (dolje lijevo)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Merab Dvalishvili i Marlon Vera dva su najizglednija kandidata za napad na titulu u bantam kategoriji

Odmah nakon što je porazio Aljamaina Sterlinga i zasjeo na tron UFC-ove bantam kategorije, Sean O‘Malley osvrnuo se na svoj sljedeći nastup. ‘‘Suga‘‘ je u razgovoru s Joeom Roganom poručio da želi braniti pojas u 12. mjesecu ove godine, a Marlona ‘‘Chita‘‘ Veru istaknuo je kao željenog protivnika.

O‘Malley se želi revanširati Veri za poraz iz 2020. godine kada ga je Vera nokautirao u prvoj rundi. Ranije tijekom runde Vera je ‘‘low kickom‘‘ oštetio O‘Malleyjev peronealni živac i Seanu se ‘‘umrtvilo‘‘ stopalo kao posljedica tog udarca. Bio je to početak kraja za O‘Malleyja, a Vera je posao dovršio brutalnim ‘‘ground and poundom‘‘.

Jedini je to Seanov poraz u dosadašnjoj karijeri i Sean silno želi priliku za revanš. Teško je reći hoće li ju ovaj put dobiti, jer Vera je ‘‘tek‘‘ šesti u poretku izazivača, a ispred njega nekoliko je izglednijih izazivača za titulu. Ukoliko ipak dobije ‘‘title shot‘‘, Vera će u meč za titulu ući kao autsajder.

Poznati su prvi koeficijenti za taj potencijalni dvoboj, a prema DraftKingsu koji je izbacio koeficijente, O‘Malley je osjetan favorit. 1,51 iznosi koeficijent na pobjedu novog prvaka, dok koeficijent na pobjedu Vere iznosi 2,64.

Gruzijac Merab Dvalishvili kao drugorangirani izazivač u bantam kategoriji ima nešto veće šanse za napad na titulu. Odabere li UFC njega kao sljedećeg izazivača, O‘Malley neće biti favorit prilikom prve obrane titule. Prema Sportsbetting.ag kladionici, koeficijent na pobjedu Dvalishvilija trenutno je na 1,50. To ga čini favoritom, jer 2,70 iznos je koeficijenta na pobjedu Seana O‘Malleyja.

Merab Dvalishvili stilski bi trebao predstavljati vrlo nezgodan izazov za O‘Malleyja. Gruzijac je fantastičan hrvač, kondicijski je nevjerojatno spreman, a jako teško ga je i nokautirati. Marlon Vera za razliku od Meraba preferira borbu u stojci, a takvi borci ipak više odgovaraju O‘Malleyju.

Linker
28. travanj 2024 06:34