UFC

Khabib otkrio koga favorizira u meču Volkanovskog i Hollowayja: ‘Mislim da je u njemu više vatre‘

Khabib Nurmagomedov i Max Holloway

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Nurmagomedov simpatizira obojicu boraca, ali jednog ipak ističe kao favorita

Među nekolicinom vrhunskih mečeva koje nam ovotjedna UFC 276 priredba nudi, svakako se ističe onaj sunaslovni. Alexander Volkanovski branit će titulu prvaka UFC-ove perolake kategorije, a po treći puta u karijeru, na suprotnoj strani kaveza stajat će mu Max Holloway.

Radi se o dvojici nevjerojatno kvalitetnih boraca koji prednjače u kvaliteti nad ostatkom kategorije. Holloway uvjerljivo pobjeđuje sve ostale izazivače, ali Volkanovski ga je već dvaput savladao. Australac makedonskih korijena u ovaj meč ulazi kao favorit prema mišljenju kladionica, a s kladionicama se slaže i Khabib Nurmagomedov.

Umirovljeni i neporaženi dagestanski MMA borac dao je svoje mišljenje u razgovoru za UFC, a iako mu je Holloway kao borac i osoba, Khabib je odabrao Volkanovskog kao favorita.

''Što se tiče meča između Hollowayja i Volkanovskog, moram reći kako sam stvarno impresioniran s posljednjim nastupima Volkanovskog. Sviđa mi se Max Holloway, ali ovo nije ništa osobno. Mislim da će Volkanovski obraniti svoju titulu. Nameće se pitanje kako će to napraviti. Tko zna? Ali on je nekako aktivniji, konstantno se bori i možda dobije ovo na iskustvo. U njemu je nešto više vatre nego u Maxu Hollowayju''. objasnio je Khabib svoje predviđanje te borbe.

Khabib inače simpatizira Hollowayja prvenstveno zbog situacije iz travnja (četvrti mjesec) 2018. godine. Tony Ferguson trebao se boriti protiv Khabiba Nurmagomedova, ali samo tjedan dana uoči borbe došlo je do ozljede ''El Cucuyja''. Holloway je pristao uskočiti kao kasna zamjena, a to bi mu bio UFC debi u lakoj kategoriji. Komisija je kasnije ipak zabranila nastup Hollowayju zbog problema sa skidanjem kilaže, odnosno smatrali su kako se radi o jako opasnom potezu za Hollowayja.

Al Iaquinta bio je nova zamjena, ali Khabib je bio oduševljen Maxovom hrabrošću da uskoči samo šest dana uoči borbe i spasi event. Time je Holloway kupio poštovanje jednog od najvećih boraca u povijesti, ali Khabib ipak favorizira Volkanovskog u ovom meču.

Jasno je zašto se Volkanovski favorizira s obzirom da je već dvaput pobijedio Holloway i trenutno je prvak UFC-ove perolake kategorije. Međutim, Hollowayja se nikad ne može otpisati i neće biti naročito iznenađenje ukoliko Maxova ruka bude podignuta ovaj put

Linker
19. travanj 2024 15:55