UFC

Khabib otkrio koliko će puta Islam obraniti titulu: ‘Nitko ne može ostati na vrhu zauvijek‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Makhacheva u drugom mjesecu u Australiji čeka Volkanovski, a to će mu biti prva obrana titule

U desetom mjesecu Islam Makhachev osvojio je pojas u lakoj kategoriji pobijedivši Charlesa Oliveiru ‘‘submissionom‘‘ u Abu Dhabiju. Kategorija je tada nekoliko mjeseci bila bez prvaka, no sada ga ima te je već poznat i sljedeći izazivač.

Prvu obranu titule Makhachev će imati protiv prvaka perolake kategorije i prvog ‘‘pound-for-pound‘‘ boca svijeta, Alexandera Volkanovskog. Bit će to na UFC 284 priredbi u drugom mjesecu u Australiji, a već se uvelike polemizira tko će, kako i kada pobijediti.

Kada je u pitanju ostavština, Khabiba se često kritizira da je otišao prerano i da ga se zato ne može gledati kao najboljeg svih vremena te zbog premalo obrana titula. Kako god, Khabib je rekao koliko puta bi Islam mogao obraniti titulu, ali i da ne može zauvijek biti na vrhu:

‘‘Mislim da treba barem pet. Možda šest, to bi bilo idealno. Šesto obrana, to je šest borbi u tri godine. Onda je moguće da će ga sport nadići jer nitko ne može ostati na vrhu zauvijek. Moj otac je uvijek govorio da mi u Rusiji imamo najbolje borce lake kategorije na svijetu, a u posljednjih nekoliko godina smo izašli na svjetsku scenu. Prvo sam titulu uzeo ja, pa Islam, pa Usman, a oni će sad braniti svoje titule. Držat ćemo pojaseve pet do šest godina.‘‘, rekao je Khabib za Red Corner MMA.

Hoće li se Khabibove riječi obistiniti, saznat ćemo u razdoblju koje slijedi. Makhacheva prvo čeka Volkanovski za malo više od dva mjeseca, tako da se tome veselimo.

Linker
03. svibanj 2024 03:40