UFC

(VIDEO) Sjajna godina nam slijedi! Pogledajte fantastičnu UFC-ovu najavu za prvi kvartal 2023. godine

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najbolja svjetska MMA organizacija ima velika očekivanja od sljedeće kalendarske godine, a imamo ih i mi

Samo jedan UFC-ov event preostao nam je do kraja ove kalendarske godine. UFC Fight Night 216 event je kojim će najjača svjetska MMA organizacija zaključiti ovu kalendarsku godinu, a predvode ga Sean Strickland i Jared Cannonier. Event se održava u noći sa subote (17.12.) na nedjelju (18.12.).

Nakon toga slijedi nam pauza od gotovo mjesec dana, sve do 15. siječnja (1. mjesec) i UFC Fight Night 217 eventa koji predvode Kelvin Gastelum i Nassourdine Imavov. Cjelokupan raspored UFC-ovih evenata za prvi kvartal (prva tri mjeseca) 2023. godine već je poznat. Čekaju nas četiri PPV priredbe i još šest Fight Night evenata.

Event koji se najviše ističe u trenutnom rasporedu svakako je UFC 284 zakazan za Australiju. Islam Makhachev i Alexander Volkanovski obračunat će se za titulu prvaka u lakoj kategoriji, a radi se o obračunu prvorangiranog i drugoplasiranog borca na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Jako zanimljiv bit će i UFC-ov povratak u Brazil. Sve od trećeg mjeseca 2020. godine, UFC nije gostovao u Brazilu, a bio je to posljednji UFC-ov event prije dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa. 21. siječnja (1. mjesec) 2023. godine, UFC dolazi u Rio de Janeiro, a event će predvoditi Glover Teixeira i Jamahal Hill borbom za titulu u poluteškoj kategoriji. Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo odradit će kvadrilogiju (četvrti međusobni meč), a ulog je Figueiredova titula prvaka u muha kategoriji.

Nije poznato tko će predvoditi UFC 285 event zakazan za 4. ožujka (treći mjesec). UFC prema neslužbenim informacijama cilja ugovoriti povratak Jona Jonesa na tom eventu, a uparili bi ga s Francisom Ngannouom. Problem je što se ‘‘Predator‘‘ i dalje oporavlja od ozljede koljena, a još uvijek nije potpisao niti novi ugovor s UFC-om. Postojeći ugovor prvaku teške kategorije ističe početkom sljedeće godine. Ne uspiju li UFC-ovi čelnici ugovoriti nastup Francisa Ngannoua, Curtis Blaydes trebao bi uskočiti kao zamjena.

UFC 286 event održat će se u Londonu, a iako nije potvrđeno, Kamaru Usman i Leon Edwards trebali bi predvoditi event. Svojevrsnu prašinu podigao je Stephen Thompson prije nekoliko dana. ‘‘Wonderboy‘‘ je izjavio da Usman navodno mora na operaciju šake i da UFC razmišlja upariti Jorgea Masvidala s Edwardsom.

Thompson se kasnije ispričao te je istaknuo kako je htio reći da ne bi bio iznenađen ukoliko UFC ugovori meč između Masvidala i Edwardsa, ali da je Usman još uvijek prvi izbor za taj event. Usmanov menadžer Ali Abdelaziz također je napisao da se radi o ‘‘krivoj informaciji‘‘ kad je u pitanju Usmanovo otkazivanje nastupa na eventu u Londonu.

Sve u svemu, sjajna tri mjeseca čekaju nas kao uvod u 2023. godinu, a bit će tu još sjajnih mečeva koji će u hodu biti ugovoreni. UFC je ususret nadolazećoj 2023. godini pustio vrlo energičan najavni video, a najavu možete pogledati pri dnu ovog teksta.

Napominjemo da se kroz video povlači i najava meča između Anthonyja Smitha i Jamahala Hilla, ali taj meč je otkazan onog trenutka kad je Hill dobio ponudu boriti se za titulu protiv Glovera Teixeire na eventu u Brazilu.

Linker
24. travanj 2024 14:47